Saturday, June 6, 2020

ΟΙ ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΦΑΛΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ


ΟΙ ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΦΑΛΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παρόλα όλα όσα λέγουν οι επιφανείς λοιμωξιολόγοι του Πανδιδακτήριου της Μαγναύρας -συγγνώμη των Εξαρχείων ήθελα να πω-, και -κοντά σε αυτούς- πλήθος πολύ άσχετων με την ιατρική συνωμοσιολόγων, εσχατολόγων, αντιχριστολόγων, ψηφοθήρων κτλ., η πανδημία του κορωνοιού θέρισε πολλούς συνανθρώπους μας σε 196 χώρες της υφηλίου.

Πέραν των εκατοντάδων χιλιάδων που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, υπάρχουν πολύ περισσότεροι που διασωληνώθηκαν στην εντατική και άλλοι που χαραπάλευαν και χαροπαλεύουν επί μέρες ή και βδομάδες μέχρις ότου αναρρώσουν.

Γιατροί και νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία υπέστησαν βαρύτατες απώλειες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Όσο για τα γηροκομεία πολλών χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ έγιναν κοιμητήρια χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Στην Ελλάδα και στην Κύπρο γλυτώσαμε μέχρι τώρα από το θανατικό εξαιτίας δύο παραγόντων.

Ο πρώτος είναι ο ηγετικός ρόλος και η σύνεση που έδειξαν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου. 

Πρέπει να πιστωθεί στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη ότι είχαν την σωφροσύνη και την διορατικότητα να εμπιστευτούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι σε τσαρλατάνους και σε λαϊκιστές, αλλά σε κορυφαίους λοιμωξιολόγους που χαίρουν παγκύπριας, πανελλαδικής, αλλά και πέραν των συνόρων της πατρίδας μας, αναγνώρισης.

Παρόλον ότι χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για να μην έχουμε πισωγύρισμα, φαίνεται ότι η πατρίδα μας έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο που πέρασε η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Γαλλία, η Βρεττανία, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ κτλ..

Το πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης απέδειξε, με επιστημονική μελέτη που εξεπόνησε, ότι, αν οι ΗΠΑ λάμβαναν προστατευτικά μέτρα μία μόνον βδομάδα νωρίτερα, θα γλύτωναν την ζωή τους 36.000 άνθρωποι που τελικά έχασαν την μάχη με τον κορωνοιό.

Οι εξυπνόπουλοι που κατηγορούν την κυβέρνηση στην Ελλάδα -ευτυχώς όχι στην Κύπρο- ότι έβλαψε την οικονομία, επειδή πήρε έγκαιρα μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία- ανοητολογούν -ακίνδυνα ευτυχώς- επειδή η διαχείριση της κρίσης δεν εξαρτάται από τους ίδιους.

Ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία του 75% -όπως έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση- αξιολογεί θετικά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού από την κυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ ανάλογο υψηλό ποσοστό εκφράζει την εκτίμηση του για την διαχείριση της πανδημίας από την ομάδα των 26 επιστημόνων υπό τον κ. Τσιόρδα.

Ας κωφεύσουμε, λοιπόν, στην υστερική αντίδραση των δοκησίσοφων, των συνωμοσιολόγων, όσων ελαύνονται από ιδιοτελή ελατήρια και όσων επιδιώκουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την πανδημία. Πρόκειται για φωνασκούσες μειοψηφίες που υπηρετούν αλλότρια των συμφερόντων της πατρίδας μας συμφέροντα.

No comments:

Post a Comment