Friday, June 5, 2020

Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΙΟΝΣ


Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΙΟΝΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα orthodoxia.info, το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Α. Λουδάρου:

“Nα απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions καλεί τους αρχιερείς και τους ιερείς, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με σημερινή απόφαση της η οποία θα κοινοποιηθεί στις Μητροπόλεις με εγκύκλιο σημείωμα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της ΔΙΣ οι οργανώσεις αυτές «δεν περιορίζονται μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά επεκτείνονται και σε πράξεις θρησκευτικού χαρακτήρα, καθ’ όσον διαθέτουν τυπικό τελετουργίας εισδοχής νέων μελών και καθορίζουν προσευχή που απευθύνεται αδογμάτιστα σε ένα θεό, με την γενική έννοια του όρου και όχι κατά την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας».”

Πόση χαρά δοκιμάζουμε όταν επαινούμε τους πνευματικούς μας πατέρες όταν κάνουν ή λέγουν κάτι που είναι σύμφωνο με την πίστη της Εκκλησίας!

Ορθότατα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπενθύμισε σε όλους τους κληρικούς ότι ο συναγελασμός με τους Ρόταρυ και τους Λάιονς δεν επιτρέπεται επειδή οι ως άνω οργανώσεις έχουν συγκρητιστικό-οικουμενιστικό φρόνημα.

Άρα ορθά η Ιερά Σύνοδος κάνει αυτή την υπενθύμιση σε όλους τους κληρικούς.

Αλλά και τα ίδια τα μέλη αυτών των οργανώσεων ωφελούνται τα μέγιστα από την άρνηση των κληρικών να έχουν σχέση μαζί τους.

Τα βοηθούν έτσι να αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε λάθος οργάνωση, αφού είναι πλέον ή βέβαιο ότι πλείστοι όσοι που είναι μέλη αυτών των οργανώσεων δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος του ατοπήματος που διαπράττουν.

Τι ωραία να ξυπνούμε κάθε πρωί και να αισθανόμαστε αυτή την χαρά και την αγαλλίαση να επαινούμε τους επισκόπους μας -τους πνευματικούς μας πατέρες- για όσα ορθά λέγουν και κάνουν.!

No comments:

Post a Comment