Sunday, June 21, 2020

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΗΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ!


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΗΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! 

Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι. Μ. Πειραιώς
=====

Ο πιστός λαός του Θεού είδε την πανδημία ως παιδαγωγία του Θεού και ως αφορμή μετανοίας. Έστρεψε το βλέμμα του προς τον Θεό και με θερμές προσευχές και δεήσεις ζήτησε την εξ ύψους βοήθεια. Όμως την κρίσιμη αυτή περίοδο βρήκαν την ευκαιρία και οι θιασώτες του Οικουμενισμού για να δράσουν. Οργάνωσαν οικουμενιστικές συμπροσευχές, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές, (τις οποίες, όπως είναι γνωστό, απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας με αυστηρά επιτίμια), για να «ενώσουν», όπως ισχυρίζονται, «όλοι οι άνθρωποι, όλων των θρησκευτικών πίστεων τις κοινές προσευχές τους και να ζητήσουν από τον κοινό Θεό τη βοήθεια και τη σωτηρία από την επιδημία». 

Φρόντισαν μάλιστα να δώσουν μεγάλη δημοσιότητα, θέλοντας έτσι να εμπεδώσουν στους απλοϊκούς και ανυποψίαστους πιστούς την πρώτη και φοβερότερη πλάνη αυτής της παναιρέσεως, ότι όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο Θεό. 

Ένα δεύτερο μήνυμα που θέλησαν να  «περάσουν» στα λαϊκά στρώματα ήταν η ανάγκη ανοικοδομήσεως «θρησκευτικής ενότητας της ανθρωπότητας» όταν αυτή αντιμετωπίζει τέτοιου είδους παγκόσμια προβλήματα. Μια ενότητα όμως, που δεν εδράζεται στο πανάγιο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στο απολυτρωτικό του έργο, αλλά πάνω σε έναν άγνωστο, απρόσωπο και ανύπαρκτο θεό. 

Πρώτος ο ΟΗΕ επεσήμανε την ανάγκη, να ενωθούν όλες μαζί οι θρησκείες του κόσμου, προκειμένου να δώσουν από κοινού την κοινή μάχη εναντίον του κορωνοϊούΣύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Ειδική έκκληση στους θρησκευτικούς ηγέτες όλων των πίστεων, “να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και να επικεντρωθούν στην κοινή μας μάχη να νικήσουμε τον COVID-19”, απηύθυνε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. 

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή ότι “μαζί μπορούμε και θα νικήσουμε τον ιό, με συνεργασία, αλληλεγγύη και πίστη στην κοινή μας ανθρωπότητα”. “Κάνω έκκληση σε μια ειδική περίοδο του πνευματικού ημερολογίου. Για τους Χριστιανούς είναι ο εορτασμός του Πάσχα. Οι Εβραίοι γιορτάζουν το εβραϊκό Πάσχα. Σύντομα, οι Μουσουλμάνοι θα αρχίσουν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού” ανέφερε ξεκινώντας το μήνυμά του ο Αντόνιο Γκουτέρες. 

Εξίσου εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του σε όσους εορτάζουν “τις σημαντικές αυτές στιγμές” και σημείωσε: “Πάντα γνωρίζαμε αυτές τις περιστάσεις ως τις κοινές μας στιγμές. Των οικογενειακών συγκεντρώσεων. Του εναγκαλισμού και της χειραψίας, της συνάντησης της ανθρωπότητας”» (Ιστ. «Ξυπνήστε»)!

No comments:

Post a Comment