Thursday, July 2, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ‘’ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ’’ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ



Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ‘’ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ’’ ΤΟΥ π.  ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

‘’Τον Χριστόν δει αυξάνειν, αυτόν δε ελαττούσθω’’

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
======

Η Ελλάδα καίγεται και των ‘’υποστηρικτών’’ η έγνοια των, αν  επαληθεύτηκε ο π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, που διαψεύστηκε τόσες φορές. Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί στην εμμονή τους. Ένας λαός υποφέρει και αυτοί έχουν την έγνοια να επαληθευτεί αυτός που διαψεύστηκε τόσες φορές. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Πληγωμένοι από τις τόσες διαψεύσεις πασκίζουν να βρούν κάτι να τον προβάλουν. Αποτέλεσμα και τούτο της εμπαθούς αγωνίας να τον υπερυψώσουν. Ας καταφύγουν σε αυτούς που τον γνώρισαν τότε. Κανείς που διαθέτει την Ορθόδοξη σοβαρότητα, δεν θα συνηγορήσει  στο παραλήρημά τους. 

Οι πλείστοι των παλαιών που τον γνώρισαν τότε, ενθυμούνται ότι έλεγε τα αντίθετα από τον Άγιο Παΐσιο για την Κύπρο. Κάποιοι τότε ίσως άκουσαν και τη συμβουλή του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη «Μην πας παιδί μου, όλο λέει πως θα γίνουν και τίποτα δεν γίνεται». 

Φυσικά είναι και αυτοί από τους παλαιούς που θα θέλουν να αποκρύψουν ότι τελικά αυτά ήταν «είδωλα λογισμών πλανωμένων» (κατά τη φράση του Αγίου Διαδόχου Φωτικής). 

Φυσικά είναι και αυτοί που εθελούσια ‘’λησμόνησαν’’ την λύπη του κόσμου τούτου, που προξενούσε με τις τρομοσυμβουλές του. «Η δε του κόσμου λύπη θάνατον κατεργάζεται» Β΄ Κορ.7,10, αναφέρει ο Απόστολος Παύλος. Ας ρωτήσουν και τους Έλληνες της Κύπρου τι υπέφεραν ένα διάστημα από τις τρομοσυμβουλές του.

Αυτά βρήκαν να γράψουν, αυτές τις μέρες που ο Ελληνικός λαός οδυνάται; Αυτά βρήκαν να γράψουν για παρηγοριά του Ελληνικού λαού; Για παρηγοριά του Ελληνικού λαού τα προβάλλουν ή για να παρηγορηθούν αυτοί, που εδώ και καιρό παρακολουθούν απαρηγόρητοι τον «μέγιστον των γερόντων» κατ’ αυτούς, να διαψεύδεται επανειλημμένα.

Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί στην εμμονή τους.  Αισθάνονται λαβωμένοι γιατί γι’ αυτόν που καλούν «ισάξιο του Προφήτου Ιεζεκιήλ», τα ‘’προλεχθέντα’’ του τελικά αποδείχτηκαν αδιακρίτως λεχθέντα, με μόνο καρπό τον τρόμο που πήραν οι Έλληνες της Κύπρου. Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί στην εμμονή τους. 

Αισθάνονται δύσκολα, γιατί αυτόν που χαρακτήρισαν «μεγαλύτερο Άγιο και από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη,…γιατί χαμογέλασε κιόλας», τον μείωσαν τα γεγονότα που ακολούθησαν, καθότι ‘’δυστυχώς’’ δεν επαληθεύτηκε. Η Ελλάδα καίγεται και αυτοί στην εμμονή τους.

Θα μας πουν ότι και ο Άγιος Παΐσιος, μίλησε για καταστροφή της Κύπρου, με τη μεγάλη όμως διαφορά, ότι μίλησε γι’ αυτήν 12 ημέρες πριν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στη συνομιλία του στις 8 Ιουλίου 1974 με τον επισμηναγό Τσέτο Χρήστο «Από το βιλίο - Γέρων Παΐσιος  1924-1994, Προφητείες του γ. Παϊσίου για Εθνικά Θέματα -Αλεξανδρούπολη 2014 (Επιλογή κειμένων: Ανέστης Μαυροκέφαλος)».

Γιατί όμως τέτοια συμπεριφορά από μέρους των ‘’υποστηρικτών’’; Πάνω από όλα δεν είναι ο Χριστός;  ‘’Τον Χριστόν δει αυξάνειν, αυτόν δε ελαττούσθω’’. Η Ελλάδα δυστυχώς καίγεται και αυτοί στην αγωνιώδη εμμονή τους.  

No comments:

Post a Comment