Wednesday, July 22, 2015

ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;



ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Σε τι αποσκοπούν οι διαδόσεις για την υποτιθέμενη επικείμενη αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου;

Εικασίες μόνον μπορούμε να κάνουμε αφού δεν έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από τα παρασκήνια του Φαναρίου που μπορούν να ρίξουν φως στο ερώτημα.

Υπάρχουν, κατά την άποψή μας, οι ακόλουθες τρεις εκδοχές:

1.)  Η πρώτη εκδοχή: Ασχέτως των επανειλημμένων διαψεύσεων στην πραγματικότητα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προετοιμάζει το έδαφος για να εκδιώξει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

2.) Η δεύτερη εκδοχή: Οι διαδόσεις αυτές δεν εκπορεύονται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Γίνονται εν αγνοία ή και σε αντίθεση με τη βούλησή του από φιλόδοξους βαμμένους οικουμενιστές αρχιερείς του Θρόνου που ενδιαφέρονται να διαδεχθούν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Δεδομένης μάλιστα της κακής κατάστασης της υγείας του Παναγιότατου οι επίδοξοι διάδοχοι ρίχνουν αφειδώς νερό στο μύλο της διαδοχολογίας ελπίζοντας ότι ο Πατριάρχης θα οδηγηθεί στην απόφαση αντικατάστασης του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

3.) Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή που δεν είναι ορθό -και προπαντός ρεαλιστικό- να παραθεωρείται. Ως γνωστόν το Πατριαρχείο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Είναι ενδεχόμενο ότι με αυτές τις διαδόσεις δεν επιδιώκει στην πραγματικότητα την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Απλά ασκεί έμμεση ισχυρή πίεση στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να το ενισχύσει οικονομικά.

Αν αληθεύει η τρίτη εκδοχή είναι αήθης και ποταπή. Αν μεθοδεύεται η εκπαραθύρωση του Σεβασμιότατου κ. Δημήτριου με ανορθόδοξες μεθόδους μιλούμε για δεινή παράβαση των ιερών κανόνων και για άκρως αντιχριστιανική συμπεριφορά. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο όλη αυτή η διαδοχολογία να εκπορεύεται εν αγνοία και σε αντίθεση με τη βούληση του Παναγιότατου από φιλόδοξους και αδίστακτους ιεράρχες του Θρόνου. Αν αληθεύει αυτή η εκδοχή ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους, επειδή προφανώς πρόκειται για εντελώς ξεδιάντροπα υποκείμενα.

No comments:

Post a Comment