Friday, July 31, 2015

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ‘’ΓΑΜΩΝ’’, ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ‘’ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ’’ ΤΩΝ ΗΠΑ



ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ‘’ΓΑΜΩΝ’’, ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η  ΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ‘’ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ’’ ΤΩΝ ΗΠΑ   

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Μετά τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων από το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ, ακολούθησε και η βλάσφημη αυθαιρεσία της λεγόμενης «Επισκοπικής εκκλησίας των ΗΠΑ» για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Η καλούμενη «Επισκοπική εκκλησία των ΗΠΑ» με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει εγκρίνει τις θρησκευτικές τελετές ομοφυλοφιλικών γάμων. Αυτό είχε αποφασισθεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της λεγόμενης «Επισκοπικής εκκλησίας των ΗΠΑ» στη Salk Lake City και θα τεθεί σε εφαρμογή από 1 Νοεμβρίου 2015.

Όπως παρατηρεί η ‘’Washington Post’’, αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί στις πολιτείες Washington, Los Angeles και New York. Πιθανότατα να αποφευχθεί η εφαρμογή του στο Dallas, Albany και Orlando, περιοχές όπου σύμφωνα με την αμερικανική εκκοσμικευμένη ορολογία θεωρούνται ‘’συντηρητικές’’.

Ως γνωστό η καλούμενη «Επισκοπική εκκλησία των ΗΠΑ», ανήκει στην «Αγγλικανική Κοινωνία» (Anglican community), η οποία αριθμεί περισσότερα από 80 εκατομμύρια μέλη.

Εκείνο που κάνει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη να είναι ακόμα πιο ανησυχητική, είναι το γεγονός ότι έχει ψηφιστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της  Γενικής Συνέλευσης, της λεγόμενης «Επισκοπικής εκκλησίας των ΗΠΑ».

Δίδεται όπως αναφέρουν το δικαίωμα σε ‘’ιερείς’’ της  καλούμενης «Επισκοπικής εκκλησίας των ΗΠΑ»,’’ να μη δεχθούν να τελέσουν τέτοιο ‘’γάμο’’, κάτι ανάλογο με την προηγούμενη πρόταση του ‘’αρχιεπισκόπου’’ Καντέρμπουρυ, για ένα «σύστημα επιλογών», όπου κάποιος μπορεί να τελεί ‘’γάμο’’ ομοφυλοφίλων ή όχι.

Η αναφορά του ‘’αρχιεπισκόπου’’ Καντέρμπουρυ, ότι η απόφαση αυτή της καλούμενης «Επισκοπικής εκκλησίας των ΗΠΑ» θα προκαλέσει δυσφορία σε ‘’μερικούς’’, καταδεικνύει την γενικότερη αγγλικανική άποψη για το θέμα τούτο. 

Επίσης έχει εκφράσει την ανησυχίες του για τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση αυτή στις οικουμενικές και διαθρησκειακές σχέσεις των.  Δυστυχώς η οικουμενιστική μάνητα, δεν επιτρέπει τέτοια πολυτέλεια επηρεασμού των οικουμενιστικών διαθρησκειακών σχέσεων.

Ήδη η Αγγλικανική ‘’εκκλησία’’ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα διχασμού, μετά την αποδοχή του γάμου των ομοφυλοφίλων. Η ‘’ακολουθία’’ του γάμου των ομοφυλοφίλων, που συνέταξαν βρίσκει σοβαρές αντιδράσεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν δέχονται να ενταχθεί στις επίσημες τελετές των. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Αγγλικανού  ‘’επισκόπου’’ Michael Nazir-Ali.

Η αιρετική «Αγγλικανική Κοινωνία» (Anglican community), οδηγείται από ολίσθημα σε ολίσθημα.   Τα συνεχή και απαράδεκτα ομο-ολισθήματα των αιρετικών Αγγλικανών ‘’ιερωμένων’’, καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Είναι γνωστή και η απαράδεκτη στάση των δύο Αγγλικανών ‘’αρχιεπισκόπων’’ Καντέρμπουρυ  και Νέας Υόρκης στο θέμα των ομοφυλοφίλων. 

Αναφέρομε προς τούτο και τη ‘’χειροτονία’’ ομοφυλοφίλων Αγγλικανών ‘’επισκόπων’’ και ‘’ιερέων’’,  το ‘’γάμο’’ αιρετικών Αγγλικανών  ‘’ιερωμένων’’, καθώς και την περίπτωση του αιρετικού Αγγλικανού ‘’επισκόπου’’ Gene Robinson που έκανε πολιτικό ‘’γάμο’’ με άνδρα.

Από ολίσθημα σε ολίσθημα οδηγείται η «Αγγλικανική Κοινωνία». Τα συνεχή και απαράδεκτα ομο-ολισθήματα των αιρετικών Αγγλικανών ‘’ιερωμένων’’, παραπέμπουν στο λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Πονηροί δε άνθρωποι και γόητες προκόψουσιν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» (Β΄Τιμ. γ, 13).

No comments:

Post a Comment