Wednesday, March 28, 2018

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”:

“Τα αδύνατα δυνατά κάνει η πανθρησκεία  προκειμένου να εφαρμόσει τα ύπουλα σχέδιά της και να εξισώσει την μια και αληθινή πίστη του Χριστού με τις αιρέσεις αλλά και τις άλλες θρησκείες. 

Σήμερα Τετάρτη με την παρουσία κυβερνητικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών θα εορταστεί στο Αμμάν της Ιορδανίας η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από κοινού από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

Πιο συγκεκριμένα φέτος, η Ιορδανία θα διεξαγάγει την πρώτη της διαθρησκευτική γιορτή την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, κυβερνητικές και πολιτικές αρχές, μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες, χριστιανοί επίσκοποι και απλοί πιστοί από τις δύο θρησκείες θα συγκεντρωθούν σε μια μεγάλη αίθουσα της πρωτεύουσας για να σηματοδοτήσουν την διαθρησκειακή αυτή απαρχή με την συγκεκριμένη ευκαιρία.

Η εκδήλωση θα χρησιμεύσει για να αναδείξει τη «σημασία της Μαρίας στο Κοράνι και την αξία της αφήγησης του Ευαγγελισμού στο Ευαγγέλιο του Λουκά», δήλωσε ο κ. William H. Shomali, πατριαρχικός βικάριος του Λατινικού Πατριαρχείου στο Αμμάν.

Με αυτόν τον τρόπο, «θέλουμε να δείξουμε τα κοινά σημεία μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, σχετικά με την εκδήλωση του Ευαγγελισμού, στην οποία πιστεύουν και οι μουσουλμάνοι» πρόσθεσε.”

Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσει κάποιος γι’ αυτή την είδηση. Αν είναι ποτέ δυνατόν να λέμε ότι οι Μωαμεθανοί και οι Χριστιανοί πιστεύουν στον ίδιο Θεό και ότι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, όπως τον πιστεύουν οι χριστιανοί, είναι αποδεκτός και από το Κοράνι.!!!

Η φοβερή κακοδοξία της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου, για τις λεγόμενες “Αβρααμικές θρησκείες” (Ιουδαισμό, Χριστιανισμό και Μωαμεθανισμό) γίνεται πράξη και ζωή με τις συγκρητιστικές συναντήσεις αυτού του είδους.

Αυτό που ελπίζουμε είναι οι Ορθόδοξοι της Ιορδανίας να μη συμμετάσχουν σ’ αυτό το διαθρησκειακό καρνάβαλο, που προσβάλλει καίρια την πίστη μας.

Είμαστε, όμως, επιφυλακτικοί, επειδή, δυστυχώς, ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Θεόφιλος ουδεμία απολύτως εμπιστοσύνη εμπνέει σε θέματα πίστεως.

No comments:

Post a Comment