Thursday, June 17, 2021

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Γιατί προσκλήθησαν, άραγε, οι εκπρόσωποι διαφόρων αιρετικών ομάδων στα εγκαίνια του περικαλλούς Καθεδρικού ναού του Αποστόλου Βαρνάβα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου;


Εγκαίνια ορθόδοξου ναού τελέστηκαν! 


Ποια δουλειά είχαν οι εκπρόσωποι των διάφορων αιρετικών ομάδων στην τελετή των εγκαινίων;


Απαράδεκτη εν παντί η παρουσία αιρετικών στην ορθόδοξη λατρεία.


Ταυτόχρονα, από τα εγκαίνια του καθεδρικού ναού της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, 

απουσίαζαν πολλοί 

Κύπριοι Ιεράρχες. 

Ορισμένοι εντελώς αδικαιολόγητα. Ο γνωστός για την αφερεγγυότητά του,  Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος λ.χ. και οι λοιποί Ιωσηφίτες Ιεράρχες με εξαίρεση τον Νεαπόλεως Πορφύριο, βοηθό επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος αναγκάστηκε να συμμεταάσχει στους εορτασμούς για τα εγκαίνια του καθεδρικού ναού, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος.


Ορισμένοι άλλοι, όπως οι Κυκκώτες Ιεράρχες, απουσίαζαν -θέλουμε να πιστεύουμε- επειδή ήταν επικείμενος ο θάνατος του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη -κατά σάρκα αδελφού του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρου- που έχασε 

τελικά την μάχη 

με τον κορωνοιό.

Όσοι Ιεράρχες απουσίασαν για να μη συλλειτουργήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, επειδή μνημονεύει -σύμφωνα με την απόφαση των 3/5 της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κύπρου- τον Κιέβου Επιφάνιο, ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, είναι ήδη σε πορεία Σχίσματος από την Εκκλησία.


Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που χρειάζεται η Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και η Ορθοδοξία εν γένει, είναι η δημιουργία Σχίσματος.


Ας αναλογιστούν την ευθύνη τους έναντι του Αγίου Θεού για το φοβερό έγκλημα που διαπράττουν, σε βάρος της ενότητας της Εκκλησίας, όσοι απεργάζονται Σχίσμα στην Εκκλησία της Κύπρου. 


Τι ψυχή θα παραδώσουν;

No comments:

Post a Comment