Sunday, March 22, 2020

Ο ΣΕΒ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ


Ο ΣΕΒ. ΚΙΣΑΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ
=====

Πρωτόγνωρα τα όσα βιώνομε στους καιρούς μας. Ποιος θα πίστευε, αλήθεια, λίγο καιρό πριν, όχι μόνο ότι θα ζούσαμε όλο αυτό τον ζόφο, την αβεβαιότητα, τον φόβο και την ανασφάλεια των ημερών μας αλλά ότι θα φτάναμε στο σημείο να καταγγέλλεται Αρχιερέας, να συλλαμβάνεται (σύμφωνα με δημοσιεύματα) και να απολογείται στον εισαγγελέα επειδή έκανε τι;

Τόλμησε να τελέσει την Θεία Λειτουργία και τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας.

Μια κοινωνία 

που λίγο ενοχλείται με τους δεκάδες – χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι και αυτό όπως και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προφανώς μη έχοντας συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κακού που έρχεται, ξεχύθηκαν στους δρόμους, τις πλατείες και τις αγορές.

Που κατά χιλιάδες συνωστίστηκαν στα λιμάνια για τα νησιά, που έκαναν ουρές στα διόδια για να πάνε…. που αλήθεια;; Στα αγαπημένα τους πρόσωπα! Φορείς ίσως οι ίδιοι του ιού, μεταφέροντας στα πρόσωπα που αγαπούν τι;;
Αυτό που όλοι απευχόμαστε να συμβεί σε εμάς και τους οικείους μας! 

Εκεί λοιπόν κανένας δεν κατήγγειλε κανένα, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, κανένας δεν εγκάλεσε κανέναν και κανένας Δημοτικός άρχοντας δεν εμπόδισε την διέλευση.

Η Θεία Λειτουργία όμως που τέλεσε ένας Επίσκοπος, ο οποίος θα έπρεπε να λάβει τα υπό τον Νόμο προβλεπόμενα μέτρα, η Θεία Λειτουργία λοιπόν και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας ξεσήκωσαν την μήνι όλων εκείνων που διέρρηξαν τα ιμάτια των κραυγάζοντας: «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»! 

No comments:

Post a Comment