Monday, March 30, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ουδείς εκπλήττεται από την σημερινή σύμφωνη με την παράδοση της Ορθοδοξίας απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για την πανδημία του κορωνοιού.
Η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας είναι οι ΜΟΝΕΣ αντιοικουμενιστικές και παραδοσιακές Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.
Δεν συμμετέχουν στο Προτεσταντικό συνονθύλευμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των αιρέσων (ΠΣΕ), δεν παρεβρέθηκαν στην Σύνοδο της Κρήτης και είναι σταθερές πολέμιοι των νεωτερισμών και της παναίρεσης του Οικουμενισμού.
Θα ήταν παράξενο, λοιπόν, να μη λάμβαναν και η Εκκλησία της Βουλγαρίας και η Εκκλησία της Γεωργίας, τις ορθές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.
Οι ναοί της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να τελούν την Θεία Λειτουργία και τις καθημερινές Ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής, οι πιστοί θα κοινωνούν και μάλιστα πιο συχνά και αφού προηγηθεί εξομολόγηση, με την λαβίδα, χωρίς της αλχημείες που υιοθέτησε η οικουμενιστική και νεωτεριστική Εκκλησία της Ρωσσίας.
Η πιο βαθειά μας ευγνωμοσύνη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και την Ιεραρχία της Εκκλησία της Βουλγαρίας, επειδή αποδείχτηκε αντάξια του Κυρίου και επειδή αναπτέρωσε με τις αποφάσεις της το ορθόδοξο φρόνημα των ανά την Οικουμένη πιστών.

No comments:

Post a Comment