Wednesday, July 1, 2015

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

«Γιατί στις επιλογές του δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει και η επίσημη Κυβερνητική πρόταση, το κυβερνητικό δηλαδή φορο-μνημόνιο;»

Του Βασ. Χαραλάμπους - Οικονομολόγου
=====

Ο λαός τους έδωσε την εντολή να διαπραγματευτούν και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Γιατί αυτή η μετάθεση της μεγάλης ευθύνης στο λαό; Κάθε φορά που θα αλλάζει η πρόταση των θεσμών, θα πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα;

Η ‘’επιλογή’’ του δημοψηφίσματος θα σώσει την πολύ προσωρινή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οφείλεται σε ψήφους, ως επί το πλείστον αντίδρασης; Έχει καταγραφεί ποσοστό ύψους  80%, από όσους ψήφισαν  ΣΥΡΙΖΑ, ότι ψήφισαν από αντίδραση και αυτό προδίδει και τις ανάλογες συμπεριφορές. Γιατί η επιλογή του ‘’στρίβειν’’ διά δημοψηφίσματος; 

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης δήλωνε μέχρι πρότινος ότι είναι ανοησία η προσφυγή σε δημοψήφισμα. Επίσης δήλωνε ότι εάν ο λαός ψηφίσει ‘’Ναι’’, εμείς θα εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, αντιθέτως ανέφερε ότι ‘’δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού’’ καταρρίπτοντας τα περί εφαρμογής του ‘’Ναι’’

Αφού εμμέσως πλήν σαφώς ο Πρωθυπουργός, ανέφερε ότι θα επιλέξει τις εκλογές εάν είναι ‘’Ναι’’ η ψήφος του λαού, γιατί δεν προκηρύσσει  εκλογές; Αφού ξεκάθαρα αυτό αφήνει να εννοηθεί. Προς τι λοιπόν η διαδικασία του δημοψηφίσματος; 

Και κάτι πολύ σημαντικό: «Γιατί στις επιλογές του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει και η επίσημη Κυβερνητική πρόταση»; Εξάλλου είναι και η μόνη ενυπόγραφη πρόταση, ενώ η Ευρωπαϊκή πιθανό να αλλάξει. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ‘’Όχι’’ στην Ευρωπαϊκή πρόταση θα συνοδεύεται και από το ‘’Όχι’’ στην επίσημη Κυβερνητική πρόταση. 
Γνωρίζουν ότι «Τίποτα δεν είναι πιο αβέβαιο από τον όχλο» (Nihil est incertius volgo - Κικέρων), και έτσι οι εκλογές είναι εγχείρημα ριψοκίνδυνο, διότι εκεί θα γίνει αναφορά και στο εισηγητικό κυβερνητικό φορο-μνημόνιο. ‘’Ωσμή’’ λοιπόν πολιτικού θανάτου για όσους δημαγωγικώς υποσχέθηκαν υπερβολές, που δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν.

Ο λαός περίμενε κάτι διαφορετικό μετά τις προεκλογικές υπερβολικές αναφορές του σημερινού Πρωθυπουργού στην Κρήτη ότι «Θα παίζουμε ζουρνά και θα χορεύουν οι αγορές ή μάλλον μιας και είμαστε στην Κρήτη θα παίζουμε λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη». Προς το παρόν με την εξαγγελία δημοψηφίσματος κατάφερε να παγώσει τις Ελληνικές αγορές, με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της Ελλάδας.

Τους έδωσε τη λαϊκή εντολή ο λαός να πάρουν μια απόφαση και αυτοί τη μεταθέτουν στο λαό, τη στιγμή μάλιστα που αφορούν θέματα που απαιτούν ειδικές οικονομολογικές γνώσεις για να αποφανθείς. Θα επαναλάβω και πάλι «Γιατί στις επιλογές του δημοψηφίσματος  δεν υπάρχει και η επίσημη Κυβερνητική πρόταση;» Η επίσημη Κυβερνητική πρόταση, κατ’ ουσία είναι ένα ξεκάθαρο φορο-μνημόνιο. Ο λαός «πολύτροπος εστίν όμιλος» για να χρησιμοποιήσομε τη φράση του αρχαίου Μιλήσιου ποιητή Φωκυλίδη και αλίμονο αν αθετηθούν τα υποσχεθέντα. 

No comments:

Post a Comment