Wednesday, March 17, 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Ο ΙΣΚΕ ΜΙΛΗΣΕ!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Ο ΙΣΚΕ ΜΙΛΗΣΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Μόλις χθές έγραψα άρθρο που έλεγα ότι “ευτυχώς η ΠΕθ μίλησε” αν και όχι ακριβώς όπως έπρεπε.

Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να γράψω: Δυστυχώς ο ΙΣΚΕ μίλησε!

Οπως μας πληροφορεί το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία” το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ (Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος) επεσκέφθη τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του εξέθεσε τα προβλήματα του “κλάδου” (με συγχωρείτε του “συνδέσμου” ήθελα να πω).

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! ΟΧΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ
______________________

Και ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Οικονομικά, και προσπάθεια να προβληθούν οι ιερείς ως σημαίνοντες παράγοντες στην εκκλησιαστική ζωή.

Με άλλα λόγια σκέτος συνδικαλισμός!!!

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
_______________

Ούτε λέξη για πνευματικά θέματα.

Ούτε γραμμή για το διωγμό που υφίσταται το μάθημα των θρησκευτικών.

Ούτε αράδα για τον Οικουμενισμό. Καμιά αναφορά για το Νεοβαρλααμισμό. Λες και δεν είναι μέλη του ΙΣΚΕ που προβαίνουν αυθαίρετα στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας με την κακόγουστη και αδόκιμη μεταγλώττιση της Θείας Λειτουργίας. Λες και δεν είναι συνάδελφός τους ο παπα-Κώστας Μπέης ο καθαιρετέος που ποτέ δεν έπρεπε να είχε χειροτονηθεί. Λες και δεν άκουσαν ότι μεταξύ τους υπάρχουν κληρικοί νεωτεριστές και “διορθωτές” των Αγίων.

Δεν άκουσαν τίποτα! Ούτε για τη “Βαπτισματικη θεολογία”, ούτε για το κακόδοξο κείμενο της Ραβέννας, ούτε για τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. Ούτε για τις παπαδίνες (δίκην μυροφόρων! Ακουσον! Ακουσον!) που έχει εισάξει ο νεωτεριστής Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στη Μικρή και στη Μεγάλη Είσοδο της Θείας Λειτουργίας. Και φυσικά δεν μυρίστηκαν ότι ο εκλεχτός Μοναχός Παντελήμων Μπεζενίτης βρίσκεται στα πρόθυρα της αποκατάστασης. Ούτε για τις δηλώσεις του Μεσσηνίας στη Σύνοδο της Ιεραρχίας πληροφορήθηκαν που είπε ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη. Ούτε για την αδικία που υφίσταται για 36 χρόνια ο κανονικός Μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημος. Ούτε για την επίθεση του άθεου κράτους που επιδιώκει να απογαλακτίσει το ευλογημένο μας Γένος από την Εκκλησία, να κατεβάσει τα θρησκευτικά σύμβολα και να αποχρωματίσιει το λαό μας θρησκευτικά και εθνικά. Ούτε έχουν μάθει για τα χάλια του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας από τότε που παραδόθηκε στα χέρια του Γιαγκάζογλου και της παρέας τους. Κανένα από τα πιο πάνω θέματα οι σεβαστοί πατέρες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΚΕ δεν συζήτησαν με το Μακαριότατο!

ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ;
______________

Και γιατί να ενδιαφερθούν να τα συζητήσουν; Μήπως εκπροσωπούν τους πνευματικούς πατέρες του πιστού λαού του Θεού για να ενδιαφέρονται για πνευματικά θέματα;

Και προσέξτε: Οχι μόνον δεν ενδιαφέρθηκαν να συζητήσουν με τον Αρχιεπίσκοπο κάποιο πνευματικό θέμα για την πλημμυρίδα των δεινών που μας έπνιξε αλλά επιπλέον έβγαλαν γλώσσα προπέτειας και κατακεραύνωσαν τους παραδοσιακούς κληρικούς που ζήτησαν να ασχολείται ο ΙΣΚΕ με πνευματικά θέματα.

Μόνα οικονομικά και θέματα και προσωπικού γοήτρου τους απασχολούν!

Τίποτε άλλο!

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ
_____________________

Θα έρθει η εποχή, έλεγε ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που οι ιερείς θα γίνουν σαν τους λαικούς και οι λαικοί σαν τους δαίμονες.

Δυστυχώς! Ζούμε την επαλήθευση ακόμη μιας προφητείας του πατρο-Κοσμά.

ΤΙ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ;
_______________

Είναι αφέλεια να περιμένει κανείς από αυτούς τους κληρικούς να σκεφτούν διαφορετικά. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι απλό. Να συνεννοηθούν κάποιοι από τους πνευματικούς ιερείς που τιμούν το ράσο και να επιδιώξουν να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΚΕ διότι με τους νυν υπάρχοντες δεν υπάρχει καμία - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ - ελπίδα προκοπής.

No comments:

Post a Comment