Tuesday, March 23, 2010

ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ;




ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========================

Αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Αμήν”:

“Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο θα έχει την Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου στο Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης και θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί το ακανθώδες ζήτημα της φορολόγησης της Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Amen.gr τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Κυβέρνησης στο ζήτημα και εξέφρασε την άποψη ότι η παρούσα συγκυρία αποτελεί ευκαιρία να τεθεί γενικότερα το ζήτημα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας”.

Τώρα είμαστε σίγουροι ότι το θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας βρίσκονται σε καλά (τι καλά; χρυσά) χέρια, αφού ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Μακαριότατο κ. Ιερώνυμο!!!

Ποιες είναι οι θέσεις του προέδρου του ¨Σύριζα”; Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας και στήριξη των άθεων κυβερνώντων για να επιβάλουν άγρια φορολογία της εκκλησιαστικής περιουσίας με αποτέλεσμα να καταστραφεί το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας!!!

Ρωτούμε, λοιπόν, αφού αυτά είναι τα δεδομένα:

Γιατί τον δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε ακρόαση; Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δει τον Αρχιεπίσκοπο; Ή ο Μακαριότατος ζήτησε συνάντηση με τον κ. Τσίπρα;

Αν ο πρόεδρος του “Σύριζα” προσεκλήθη από το Μακαριότατο είναι κολοσσιαίο σφάλμα.

Αν πάλιν ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακρόαση έπρεπε να εισπράξει ένα ηχηρό όχι για να πάρει ένα γερό μάθημα για την καταφρόνηση που δείχνει έναντι της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ας μην είμαστε αφελείς! Ούτως η άλλως από το χώρο του "Σύριζα" τίποτα καλό δεν μπορούμε να περιμένουμε στα εκκλησιαστικά, εθνικά ή κοινωνικά θέματα.

Ας μη χαιδεύουμε τους άθεους και τους εκκλησιομάχους!

No comments:

Post a Comment