Tuesday, March 23, 2010

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ




Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============================


Μεταδίδει το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος κατηγόρησε ευθέως τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφια, ότι ψεύδεται στο θέμα της φορολόγησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εκκλησίας.



ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ

_______________


Σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου, ότι όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας πρέπει απ' εδώ και πέρα να φορολογούνται, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στο ΡΙΚ: «Να μην κάνουμε λαϊκισμούς και να λέμε ψέματα. Η Εκκλησία πληρώνει φόρους. Δεν είμαστε φοροφυγάδες».


Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε ότι φορολογείται το εισόδημα της αξιοποιημένης εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι η Εκκλησία συμμορφώνεται πλήρως με τη νομοθεσία και καταβάλλει φόρους.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, εξέφρασε τη λύπη του για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας λέει ψέματα”.


ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

__________________


Διερωτώμαι γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ψέματα, όπως τον κατηγορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είναι γνωστόν ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Κύπρου φορολογούνται, ενώ η άλλη της περιουσία, βάσει του συντάγματος, δεν μπορεί να φορολογηθεί. Αρα πού επισημαίνει ψέμα στις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου;


Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ

_________________


Αλλωστε ο κ. Στεφάνου γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατηγορείται - όχι άδικα - ότι έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις στα συνεργαζόμενα κόμματα για την πολιτική που θα ακολουθούσε στο Κυπριακό και γι’ αυτό η ΕΔΕΚ (το Σοσιαλιστικό κόμμα) απεχώρησε ήδη από την κυβέρνηση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Προέδρου. Το δε έτερο συνεργαζόμενο κόμμα με την κυβέρνηση (το ΔΗΚΟ) προβληματίζεται σοβαρά αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση επειδή ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους έδωσε και πάλιν ψεύτικες υποσχέσεις, αναφορικά με απαράδεκτες υποχωρήσεις που έκανε στο Κυπριακό με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ταλάτ, εν αγνοία του Εθνικού Συμβουλίου, για να μη διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό .

Κάποιος, λοιπόν, ψεύδεται συστηματικά για πολλά θέματα αλλά αυτός δεν είναι ο Αρχιεπίσκοπος αλλά ο, ως μη όφειλε, Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας.


ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΕΤΕΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

________________________


Στο συγκεκριμένο θέμα της διασφάλισης της εκκλησιαστικής περιουσίας και της υπεράσπισης του Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Κύπρου, όπως και για το εθνικό θέμα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τηρεί άριστη στάση και αξίζει της αμέριστης συμπαράστασης και των δίκαιων επαίνων όλων μας.


Δυστυχώς αυτές οι ορθές του θέσεις για τα συγκεκριμένα θέματα γρονθοκοπούνται άγρια με τα οικουμενιστικά του ανοίγματα και γι’ αυτά τα ανοίγματα είναι που μας στενοχωρεί αφάνταστα.



ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ

_____________________


Με την επικείμενη μάλιστα έλευση του Πάπα στην Κύπρο φοβούμαστε ότι θα γίνουν τα χειρότερα. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά το Μακαριότατο και τους Αγίους Συνοδικούς να περιορίσουν στο ελάχιστο τις επαφές τους με τον Πάπα και οπωσδήποτε να μη συμπροσευχηθούν μαζί του ούτε να προτρέψουν το λαό άμεσα ή έμμεσα να προστρέξει να τον προυπαντήσει λες και είναι Ορθόδοξος Επίσκοπος και όχι ο αιρεσιάρχης της Ρώμης. Ας μην καταπατηθούν ασύστολα, για μια ακόμη φορά, οι Ιεροί Κανόνες και ας μην προωθηθεί ο λεγόμενος “λαικός Οικουμενισμός”.


No comments:

Post a Comment