Friday, March 12, 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
















ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλομαι ότι προσπαθώ να εισάξω το θρησκευτικό φανατισμό και στην Κύπρο και να διασπάσω την ενότητα της Εκκλησίας.

Κατηγορούμαι, επίσης, ότι παρουσιάζω μέλη της Ιεράς Συνόδου ως έχοντα αντιτιθέμενες θεολογικές απόψεις ενώ, κατά την ακανοίνωση της Συνόδου, όλα τα μέλη της εκφράζουν ομόφωνη και ενιαία γραμμή, τη γραμμή της Ορθοδοξίας, σε θέματα πίστεως.

Για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Συνόδου θα δημοσιεύσω, συν Θεώ, σύντομα απάντηση.


Οπως, Θεού θέλοντος, θα δημοσιεύσω, εν ευθέτω χρόνω, ανοιχτή επιστολή προς το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λεμεσού ένα, κατά γενική ομολογία, πολύ πνευματικό και ενάρετο επίσκοπο, κόσμημα της ιεραρχίας, ακατηγόρητο από κάθε άποψη, για να του εκφράσω ορισμένες ανησυχίες μου, αλλά και την πικρία μου επειδή άκων (ποιος αμφιβάλλει;) προσυπέγραψε το ανακοινωθέν της Συνόδου. Με ξένισε (κάπως) η συναίνεση των υπολοίπων αρχιερέων. Η υπογραφή του Αγίου Λεμεσού, όμως, (να το πω; Ή να μην το πω; Θα το πω!) με απεγοήτευσε ιδιαίτερα. Ασκητής- επίσκοπος, παραδοσιακός ιεράρχης με βαθιές Αγιορειτικές ρίζες και Γεροντάδες χαρισματικούς να υπογράψει το ανακοινωθέν;! Οσο να 'ναι δημιουργεί κατ' άνθρωπον μια πικρία. Οχι φυσικά ότι θα επιτρέψω η πικρία μου να διασαλεύσει, έστω και κατά εκατοστημόριο, την ακλόνητη αγάπη και το βαθύτατο σεβασμό που ανέκαθεν είχα και έχω και πάντοτε θα διατηρώ απέναντί του. Αλίμονον! Αυτό δα έλειπε! Στο πανύψηλο βάθρο που τον είχα πάντοτε στημένο εκεί θα τον κρατήσω πάντοτε! Αλλά ο ευλογημένος! Δεν μπορούσε να αντιτάξει ένα όχι στις αφόρητες - δεν αμφιβάλλω - πιέσεις που δέχθηκε;


Για την ώρα θεωρώ σκόπιμο να δημοσιεύσω διασκευασμένα σχόλια που αναρτήθηκαν σε διάφορα θρησκευτικά ιστολόγια για το θέμα. Είναι, όπως λέγει, για μια άλλη περίπτωση, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως Μελέτιος, χρήσιμο “να ξέρουμε το τι για να καταλάβουμε το διατί”.


Στα σχόλια κατηγορούνται αθώοι ως οι πραγματικοί υπεύθυνοι της έκδοσης του ανακοινωθέντος. Η δημοσίευση των σχολίων αποσκοπεί στην προστασία αυτών που θεωρήθηκαν άδικα ύποπτοι.


*****************


“ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΚΤΙΝΕΣ”

-------------------

“Θέλω να συγχαρώ τον ιδιοκτήτη του ιστολογίου “Ακτίνες” που δημοσίευσε το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου με τον εξαιρετικά εύστοχο τίτλο “Ποιους ιεράρχες ενόχλησε ο θεολόγος Παναγιώτης Τελεβάντος;

Ενα μπορώ να αποκαλύψω τώρα:

“Αλλού είναι τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες”.

Ολων το μυαλό πήγε καταρχήν στον Πάφου, στον Αρχιεπίσκοπο και στον Κωνσταντίας, ως υπεύθυνους για το ανακοινωθέν.

Ξεχνούν φαίνεται την παροιμία που λέγει ότι: “Σκύλος που γαυγίζει μην το φοβάσαι”.

Από τους σκορπιούς και τα φίδια πρέπει να φυλάγεται κάποιος.

Οχι από τα σκυλιά που γαυγίζουν χωρίς να δαγκώνουν”.

"Τύμμα τύμματι τείσαι" λέγει ο Αισχύλος.

Και ο Ομηρος λέγει: "Εσσεται ήμαρ".


*******************************


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙO PANAYIOTISTELEVANTOS.BLOGSPOT.COM

___________________

“Οσο καταχθόνιος και επικίνδυνος και αν είναι ο Ιάγος, όσο γλοιώδης και χαμερπής, όσες πληγές και αν επιφέρει τελικά ο ρόλος του αποκαλύπτεται και μένει ατιμασμένος στη συνείδηση του Θεού πάνω από όλους και στη συνέχεια των ανθρώπων και της Ιστορίας.

Αυτά. Για την ώρα!


Ούτε ο Αγιος Πάφου, ούτε ο Αγιος Κωνσταντίας, όπως πολλοί νομίζουν, ευθύνονται για το μαγείρεμα του ανακοινωθέντος. Ο αρχιμάγειρος είναι ένας σατανικός και αδίστακτος άνθρωπος.”


*********************


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ”

__________________


Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Επίσκοπος Ταμασού Ησαΐας είπε ότι «από καιρού εις καιρό, το περιοδικό αυτό φιλοξενεί άρθρα αυτού του συγκεκριμένου θεολόγου, οι οποίοι διαχωρίζουν τα μέλη της Συνόδου σε οικουμενιστικά και μη οικουμενιστικά και προωθούν τον ορθόδοξο θρησκευτικό φανατισμό». Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Τελεβάντος «ανήκει σε κάποιες θρησκευτικά φανατισμένες οργανώσεις, είναι θεολόγος, του δίνουν βήμα στο περιοδικό αυτό, σημαίνει ότι ασπάζονται και τις ιδέες του”.


Απάντηση του Παναγιώτη Τελεβάντου στους ανακριβείς ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Ταμασού:


“Ανήκω σε κάποια οργάνωση φανατισμένων, Πανιερώτατε;

Ειλικρινά δεν το γνώριζα!

Σε κάθε περίπτωση σας πληροφορώ ότι πέσατε θύμα αδίστακτου συκοφάντη. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ανήκω σε καμιά οργάνωση.

Ούτε φανατισμένων. Ούτε μη φανατισμένων.

Ανήκω μόνον στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αν δεν διάβασε ο Σεβασμιότατος Ταμασού το αριστούργημα του Σαίξπηρ "Οθέλλος" του το συνιστώ ένθερμα επειδή στο πρόσωπο του Ιάγου ο κορυφαίος Αγγλος δραματουργός κατόρθωσε να ενσαρκώσει τη χειρότερη πάστα ανθρώπου: Του συκοφάντη.

Πρόκειται για σατανικό άνθρωπο που διαστρέφει τα γεγονότα με ψεύδη και συκοφαντίες και ο οποίος εκμεταλλεύεται τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων για να πετυχαίνει τους στόχους του με δόλιες και αδίστακτες μεθόδους.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος παρέσυρε και τον Αγιο Ταμασού και τους άλλους Ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπο.

Προσοχή από τον Ιάγο, Πανιερώτατε!

Οι Ιάγοι δεν έχουν φραγμούς. Δεν διστάζουν ούτε να πουν ψέμματα, ούτε να συκοφαντήσουν, ούτε να εκμεταλλευτούν με σατανικό τρόπο το κάθε τι για να πετύχουν το στόχο τους”.

Και κάτι άλλο. Ενώ το ανακοινωθέν της Συνόδου που υπογράψατε με αναφέρει ως υπό την ανωνυμία (ΠΜΤ στην Αμερική) κρυβόμενον εσείς, σε δηλώσεις αμέσως μετά την έκδοση του ανακοινωθέντος, επικρίνετε το περιοδικό επειδή δημοσιεύει κατ' επανάληψη επώνυμα άρθρα μου!!! Ξέρετε! Η "ανωνυμία" και το "επώνυμο" και το "στην Αμερική διαβιούντα" και στην "Αμερική κρυβόμενον" δεν είναι ταυτόσημα πράγματα. Προσέχετε λίγο για να μην εκτίθεσθε!


******************************


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ”

----------------------

“Οδυσσέα, αναφερόμουν στο ανακοινωθέν της συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, με το σχόλιο που σε παρεκάλεσα να δημοσιεύσεις, επειδή ήθελα να επιστήσω την προσοχή των αναγνωστών του ιστολογίου σου ότι πρέπει να προσέξουν να μην ενοχοποιήσουν ως υπεύθυνους για το ανακοινωθέν της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου τους Μητροπολίτες Πάφου και Κωνσταντίας.

Εχω έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες (βλέπεις "ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη”) για το σατανικό άνθρωπο που “έψησε”, κατα τη λαική έκφραση, και τον Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους Ιεράρχες για να εκδοθεί το ανακοινωθέν.


ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ

______________


Δύσκολο, βλέπετε, να πηγαίνεις σε δέκα διαφορετικούς ανθρώπους και να τους "ψήνεις" για κάτι και να μη διαρρεύσει η δολοπλοκία σου. Στον ένα ανέφερε ότι πρέπει να κάνουμε προληπτικό χτύπημα για να μη σημειωθούν επεισόδια κατά την επίσκεψη του Πάπα. Στον άλλο είπε με αυτά που δημοσιεύει χαλά το παραδοσιακό ιμάτς σου. Σε ένα τρίτο ανέφερε ότι με αυτά που γράφει υποσκάπτει τη θέση του Πατριαρχείου στους διαλόγους. Σε κάποιο άλλο ανέφερε "σε παρουσιάζει ως οικουμενιστή και σε αφήνει ακάλυπτο από τη μεριά της Συνόδου". Σε κάποιο άλλο του είπε ότι αυτά που κάνει είναι ξενόφερτα. Δεν έχουν σχέση με την Κυπριακή Ορθοδοξία. Σε άλλους είπε ότι ανήκω σε οργάνωση φανατικών. Σε άλλους είπε "μένεις εκτεθειμένος αν σιωπήσεις επειδή σε επαινεί και αν δεν συναινέσεις θα θεωρηθεί ότι τον καλύπτεις και ότι υποσκάπτεις άλλους συνοδικούς". Σε άλλους είπε ότι "μα εσείς βρίσκεστε στο "θείο γνόφο" και θα σας λέγει τι πρέπει να κάνετε"; Και σε άλλους δεν χρειάστηκε να πει τίποτα, επειδή την ημέρα της χειροτονίας τη μίτρα δεν τους την φόρεσαν στο κεφάλι αλλά στο στόμα. Και έτσι πέτυχε στο στόχο του που φυσικά ΔΕΝ έχει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ με όσα ανέφερε στον Αρχιεπίσκοπο και στους άλλους Ιεράρχες. Είπε στον καθένα αυτά που ήξερε ότι θα τον κινητοποιούσαν. Αγγιξε με σατανική μαεστρία την ευαίσθητη χορδή του καθενός ξεχωριστά. Και έκανε τη δουλειά του.

Θα έρθει η ώρα που όλα τα πιο πάνω θα τα πούμε αναλυτικά και με συγκεκριμένα ονόματα. Θα εξηγήσουμε τους λόγους και το συγχρονισμό του χτυπήματος. Θα αναλύσουμε γιατί ήθελε να αχρηστεύσει, όπως ελπίζει, κάθε κριτική που θα του ασκηθεί για τα ΕΠΟΜΕΝΑ φρικτά οικουμενιστικά βήματα που ετοιμάζεται να πραγματοιήσει. Ενα του λέμε: Τον παρακολουθούμε και με το τηλεσκόπιο και με το μικροσκόπιο. Κάθε του οικουμενιστικό βήμα θα το επισημαίνουμε. Θα το εκθέτουμε και θα του υπενθυμίζουμε ότι ενήργησε καταφέροντας δόλιο χτύπημα για να μπορεί ανεμπόδιστος να συμμετέχει στα οικουμενιστικά παρατράγουδα. Μετ' ου πολύ θα διαπιστώσει ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. "Εσσεται ήμαρ". Και μάλιστα πολύ νωρίτερα από ότι λογαριάζει. Μου έριξε το γάντι. Σιγά μη δεν σκιαζόμουν! Σιγά που θα μου περνούσε από το μυαλό να προσπεράσω την πρόκληση! "Τύμμα τύμματι τείσαι". Και μάλιστα με τόκους και επιτόκια. Θα διερωτάστε ίσως: Μα καλά! Κοτζάμ Ιάγος και ασχολείται μαζί σου;! Και ποιος σας είπε πατέρες και αδελφοί ότι κοτζάμ ελέφαντας ασχολείται μαζί μου; Δεν ακούσατε την παροιμία ότι για χάρη του βασιλικού ποτίζεται η γλάστρα; Με φαρμάκι βεβαια! Δεν είπαμε ότι είναι ιοβόλος όφις; Ο έχει τοις πάσιν δίνει. You cannot take blood from a stone, λένε οι Αμερικανοί. Φαρμάκι έχει! Φαρμάκι δίνει ο άνθρωπος.


ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΟΥΣ "ΑΘΩΟΥΣ"

________________


Για την ώρα θεωρώ θέμα στοιχειώδους εντιμότητας να διευκρινίσω ότι οι Μητροπολίτες Πάφου και Κωνσταντίας άδικα κατηγορούνται.

Οχι ότι δεν έχουν ευθύνη αφού τελικά υπέκυψαν στις πλεκτάνες του Ιάγου, αλλά ο πραγματικός ένοχος είναι το ιοβόλο φίδι που δεν πιστεύει ούτε Χριστό, ούτε Θεό, ούτε Παναγία.

Αυτός ο σατανικός άνθρωπος κατόρθωσε να παίξει με τις ανησυχίες και τις πικρίες και τους φόβους του Αρχιεπισκόπου και του Πάφου και του Κωνσταντίας και των άλλων Ιεραρχών και προώθησε τα σχέδιά του.

Αυτά για την ώρα! Για να μην κατηγορούνται άδικα αθώοι.

Αν και επαναλαμβάνω δεν είναι ολοκληρωτικά αθώοι επειδή ΟΛΟΙ ξέρουν τι ιοβόλος όφις κινείται μεταξύ τους και έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε ότι εισηγήσεις κάνει ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ”.


**********************



ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ”

-------------------------


“Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνοδου δεν έχει καμία σχέση με τον π. Θερμό.

Εξεδόθη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το θέμα του Οικουμενισμού επειδή θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις μου εισάγουν "θρησκευτικό φανατισμό" και διασπούν την ενότητα της Εκκλησίας. Κατηγορούμαι επίσης ότι διαχωρίζω τους Ιεράρχες της Εκκλησίας σε οικουμενιστές και μη οικουμενιστές. Ουδεμία αναφορά γίνεται για το Θερμό και τη μήνυση που υπέβαλε για την κακοδοξία του Νεοβαρλααμισμού στη σύνοδο είτε άμεσα είτε έμμεσα”.


********************************


ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ “ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ”

_______________

“Πρόσεξα σε κάποιο σχόλιο ότι κατηγορείται ο Μητροπολίτης Πάφου για το ανακοινωθέν της Συνόδου.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πάφου έπεσαν θύματα της πλεκτάνης ενός ραδιούργου και αδίστακτου άνθρωπου.
Θα έρθει η ώρα που θα τα πούμε εν εκτάσει αλλά για λόγους αληθείας και δικαιοσύνης οφείλω να καταθέσω ότι ΔΕΝ είναι ο Πάφου που κίνησε τα νήματα για την έκδοση του ανακοινωθέντος. Ούτε και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας.

No comments:

Post a Comment