Friday, March 26, 2010

Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ




Η ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Του κ. Στυλιανού Λαγουρού

=================


«...Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα πού μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό.τι μας ανήκει και νά μήν μπορούμε νά κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».


Την δήλωση αυτή έκανε (1998) ό κ. ό Γιώργος Παπανδρέου στον κ. Θωμά Σάρα, αρχισυντάκτη της Βορειο-Αμερικανικής Επιθεώρησης «ΠΑΤΡΙΔΕΣ», Προέδρου τού Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών τού Ξενόγλωσσου Τύπου τού Καναδά.


Σημ. «X.B.»: "Αν οι δηλώσεις αυτές, για τις όποιες θα έπρεπε να επέμβει ό εισαγγελέας υπενθυμίζοντας τα άρθρα τού Συντάγματος για «έσχατη προδοσία», συνοδεύουν τον κ. Γ. Παπανδρέου και ως υπεύθυνο πρωθυπουργό, τότε ας τού υποδείξουμε... Έτσι μπράβο Yorgos, «Δώσ' τα όλα».


Μήπως κουράστηκες για να τα αποκτήσεις; Μήπως πείνασες, δίψασες, κακόπαθες, ευγενές παιδίον των αμερικανικών κολλεγίων; Μήπως γύρισες γυμνός και ξυπόλητος; Μήπως στρατεύθηκες για να ζαλωθείς το μπαζούκας, να καθίσεις σκοπιά μέσα στις άγριες νύκτες και να υπερασπιστείς την «πατρώα γη»; Μήπως μπαρουτοκαπνίστηκες, λαβώθηκες και έχυσες το αίμα σου για «μερικά στρέμματα γης», πού τώρα ήλθες εσύ με τόση αναίδεια, εσύ άπονε και ανιστόρητε, για να παραχωρήσεις στους εχθρούς αυτά τα «στρέμματα», τα ποτισμένα με το αίμα μαρτύρων γενναίων και μεγάλων ανδρών τού γένους των Ελλήνων; Δεν έχεις όμως άδικο. Αφού «Λαού θέλοντος» σε φέραμε εδώ ας κολοβωθούμε από «μερικά στρέμματα γης». Μάς αξίζει... (Μήπως άλλωστε ότι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι;)


ΠΗΓΗ:


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ


No comments:

Post a Comment