ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Διαβάσαμε στο διαδίχτυο:
Στο βιβλίο του με τίτλο “Άκρως Απόρρητο Ειδικού Χειρισμού”, ο πρώην Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο κ. Χρίστος Ζαχαράκις αναφέρει και τα εξής (σ. 343):
“Ο Ανδρέας Χρίστου του ΑΚΕΛ και υιός ακελικού βουλευτού μου ανέφερε τα εξής χαριτωμένα στις 10 Απριλίου. “Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση! Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες, όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων, επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες! Η κατοχή της Κύπρου δεν είναι τουρκική αλλά ιμπεριαλιστική, το πρόβλημα είναι καθαρά δικοινοτικό και αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ούτε η ελληνική Αριστερά, που προσπαθεί να δώσει μαθήματα μαρξισμού στο ΑΚΕΛ, ενώ είναι γνωστή για τις παρεκκλίσεις της! Τα δεινά της Κύπρου, αποτέλεσμα της συμπαιγνίας Ελλάδος-Τουρκίας-Αγγλίας, αρχίζουν με την ένοπλη σύγκρουση των χιτών του Γρίβα και της Αριστεράς στη Λάρνακα, το 1950, γιατί από τότε οι Έλληνες φασίστες επεδίωκαν να ενώσουν την Κύπρο με την Ελλάδα!"». http://www.sigmalive.com/.../analiseis/politics/151554
Ούτε Τούρκος να ήταν!
Ούτε Τούρκος δεν θα προέβαινε, με αυτή την πρωτοφανή ωμότητα, σε τόσο ανιστόρητους και ανθελληνικούς ισχυρισμούς και μάλιστα στον ίδιο τον πρέσβυ της Ελλάδας στην Κύπρο.
Και όμως! Αυτή ήταν, είναι και θα παραμείνει η φιλοσοφία του ΑΚΕΛ.
Και καλά το ΑΚΕΛ!
Εδώ που τα λέμε πόσο σοβαρό είναι να περιμένεις πατριωτισμό από την ηγεσία του διεθνιστικού ΑΚΕΛ; Όσο σοβαρό είναι να γυρεύεις δελφίνια στην κορυφή του Έβερεστ και λιοντάρια στην μέση του Ατλαντικού ωκεανού.
Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις όμως;
Ποια δικαιολογία έχουν όσοι -όπως την ηγεσία του ΔΗΚΟ- παραθεωρούν τον ανθελληνικό οίστρο του ΑΚΕΛ και συνομολογούν με το Νεοκυπριακό αυτό κόμμα συμμαχία για να καταλάβουν την εξουσία, σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας;
No comments:
Post a Comment