Sunday, July 3, 2016

“ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ” ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


“ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΟ” ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Αθεολόγητο άρθρο -μνημείο ανοησίας- για την οικουμενιστική Σύνοδο της Κρήτης αποσύρθηκε από το ιστολόγιο που το φιλοξένησε. Σ’ αυτό ο συντάκτης του εκτός από παιδιαριώδεις αναλύσεις για τη δήθεν σπουδαιότητα της Συνόδου απεφάνθη -νοσφιζόμενος ιδιότητα προφήτη- ότι η Εκκλησιαστική Ιστορία θα χωριστεί στην πριν και στη μετά τη Σύνοδο της Κρήτης περίοδο.!!! Την αξιολόγησε για τόσο κοσμοιστορικής σημασίας γεγονός.!!!

Αντιλαμβανόμαστε την προθυμία του συντάκτη του άρθρου να εξυμνήσει ένα γεγονός στο οποίο ο ίδιος και ο πάτρωνάς του Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαδραμάτισαν επαίσχυντο ρόλο με τον οποίο παγίδευσαν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και αχρήστευσαν τις αποφάσεις της.

Αλλά υπάρχουν όρια στις ανοησίες που μπορεί κάποιος να λέγει. Και ελπίζουμε ότι είτε ο ίδιος ο “Νεωκόρος” -άλλως Νέας Ιωνίας Γαβριήλ-, είτε κάποιος που ήθελε να τον προστατεύσει του είπε να αποσύρει το ανόητο και προκλητικό άρθρο. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συντάκτης του άρθρου είναι κατά πάσαν πιθανότητα ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Τουλάχιστον αυτή την εργώδη προσπάθεια καταβάλλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που γνωρίζει από μηχανορραφίες και σκοτεινό παρασκήνιο όσο κανείς άλλος.

Υ.Γ. Άδικα πίστωσα τον Σεβ. Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ότι είχε τη φρόνηση να αποσύρει το άρθρο του επειδή ναι μεν το απέσυρε από το ιστολόγιο που το έστειλε καταρχήν αλλά το ξανάστειλε σε άλλο ιστολόγιο στο "Βήμα Ορθοδοξίας". Αλίμονον! Να αποσυρθεί από τη δημοσιότητα τέτοιος θησαυρός!!!

No comments:

Post a Comment