Sunday, July 3, 2016

ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η γενική πληροφόρηση που έχουμε για τη Σύνοδο της Κρήτης, αποκαλύπτει κάτι το εξαιρετικά θλιβερό.

Όλοι ανεξαίρετα οι Πρωθιεράρχες των Ελληνόφωνων Ορθοδόξων Εκκλησιών επέδειξαν πολύ απαράδεκτη στάση κατά τη Σύνοδο της Κρήτης. Υποστήριξαν καθαρά οικουμενιστικές θέσεις και ενήργησαν εκ συμφώνου ώστε να περάσουν οικουμενιστική γραμμή. Τόσο μεγάλος ήταν ο οικουμενιστικός οίστρος τους ώστε ακόμη και ο οικουμενιστής Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ επενέβηκε -προς μεγάλη δυσφορία τους- κατ’ επανάληψη για να τιθασσεύσει την οικουμενιστική τους πορεία. 

Πολύ αποκαρδιωτικό πραγματικά το φαινόμενο. Σκανδαλίζει αφόρητα τους πιστούς επειδή το ποίμνιο των Ελληνόφωνων Ορθοδόξων Εκκλησιών εμοφορείται από ορθόδοξο φρόνημα. Γι’ αυτό οι οικουμενιστικές αβαρίες των Πρωθιεραρχών των Εκκλησιών τους δεν τους εκφράζουν έστω κι εξ αποστάσεως. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος επέδειξαν πολύ οικουμενιστική στάση στη Σύνοδο της Κρήτης. 

Χειρότερος όλων αποδείχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -το άγος της Εκκλησίας της Ελλάδος- ο οποίος μεθόδευσε την παγίδευση των συνεπισκόπων του και την καταπρόδωση των αποφάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που αποτελούσαν ανάχωμα στα σχέδια των οικουμενιστών. Κινούμενος, όπως πάντοτε στα σκοτεινά παρασκήνια, συνομώτησε με την ομάδα των οικουμενιστών Μητροπολιτών που ήταν παρόντες στη Σύνοδο της Κρήτης, και κατόρθωσε να περάσει σαν απόφαση της Συνόδου την προδοτική για την Ορθοδοξία γραμμή των Οικουμενιστών. 

Η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με τα πιο μελανά χρώματα τη στάση των Ελλήνων Πρωθιεραρχών και πολλών άλλων ιεραρχών των Ελληνόφωνων Εκκλησιών οι οποίοι πρόδωσαν την Ορθοδοξία στο συνέδριο της ανομίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

No comments:

Post a Comment