Thursday, August 23, 2018

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΦΩΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Το ιεραποστολικό έργο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού είναι τεράστιο, όπως δείχνουν οι τέσσερις χάρτες που παραθέτουμε στην συνέχεια.

Έσωσε από τον εξισλαμισμό αναρίθμητες ψυχές.

Η συμβολή του στην Ελληνική παιδεία είναι ακατανόητη με τα ανθρώπινα μέτρα.

Σφράγισε το έργο του με το μαρτύριο.

Την ευχή του να έχουμε!




2 comments:

  1. Οι οικουμενιστές επίσκοποι , όπου υπάρχουν ναοί αφιερωμένοι σε αυτόν τον γλυκό άγιο, θά απευθύνουν ωραία κηρύγματα . Όμως στην ουσία ανατρέπουν τό έργο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού δια του αφελληνισμού της παιδείας και δια της αποχριστιανοποίησης της Ελλάδος . Οι οικουμενιστές ούτε μέσα στην εκκλησία δεν θέλουν νά ακούγεται η Ελληνική γλώσσα . Θέλουν νά εκβαρβαρίσουν ακόμα και την εκκλησιαστική γλώσσα. Οι οικουμενιστές επίσκοποι είναι ασεβείς και ανθέλληνες !

    ReplyDelete
  2. Ένα πράγμα σημαντικό, το οποίο δεν το τονίζουμε (για ευνόητους λόγους) είναι ότι ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όταν ξεκίνησε τις περιοδείες του, είπε: "Έκανα αρχή να μην παίρνω άσπρα", δηλαδή για τα μυστήρια που τελούσε δεν έπαιρνε χρήματα !

    Και συμφωνα με τη φράση εορτή αγίου μίμησις αγίου, θα έπρεπε να τονίζουμε κάτι τόσο σημαντικό. Ειδικά σημερα που ο κόσμος σκανδαλίζεται βλέποντας κάποιες ενορίες και κάποιους εφημερίους να συνεχίζουν να έχουν ταρίφα, παρ' όλη την οικονομική δυσχέρεια.

    ReplyDelete