Tuesday, September 7, 2021

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ” ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΛΗΨΙΑ ΤΩΝ “ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ” ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Η άκρως επιτυχής επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της χώρας κ. Ζελένσκυ, για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 30χρονα της ίδρυσης του κράτους της Ουκρανίας, προκάλεσε -ως εικός- εγκεφαλικά στο Πατριαρχείο Μόσχας και στην υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο Εξαρχία της Εκκλησίας της Ρωσσίας στην Ουκρανία.


Η αναμφίλεκτη αλήθεια είναι ότι ήταν κυριολεκτικά οστεοκλαστικό 

το χαστούκι που δέχτηκε 

το Πατριαρχείο 

Ρωσσίας. 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος αγνοήθηκε επιδεικτικά και δεν προσκλήθηκε καν για να παραστεί στους επίσημους εορτασμούς για τα 30χρονα του κράτους της Ουκρανίας. 


Γι’ αυτό, ακόμη και μετά την αναχώρηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την Ουκρανία, ο Ρώσσος Πατριάρχης συνεχίζει να παραμιλά κυριολεκτικά εναντίον της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.


Ως εδώ -φυσικά- τίποτα το παράξενο και το μη αναμενόμενο.


Το παράξενο είναι άλλο. 

Στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, κάποιος που υπογράφει ως “Μέτοικος” -άγνωστο αν 

αυτός είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή ο π. Σεραφείμ Ζήσης-, ανέλαβε με εμπαθή και διαστρεβλωτική της αλήθειας ανάλυση να μειώσει την επιτυχία 

της επίσημης επίσκεψης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να αποδειχτεί βασιλικώτερος του βασιλέως από τους Ρώσσους εθνοφυλετιστές.


Στο άρθρο του, ο “Μέτοικος” βάλλει εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις οικουμενιστικές ασχημίες που προέβη στην Ουκρανία και ορθότατα πράττει ασφαλώς.


Πλήν, όμως, δεν έγραψε ούτε αράδα για την συμμετοχή του Έξαρχου της Εκκλησίας της Ρωσσίας Μητροπολίτη Ονούφριου στην πανθρησκειακή συμπροσευχή που 

πραγματοποιήθηκε 

τη παρουσία του 

Προέδρου Ζελένσκυ. 


Μια πρακτική που ακολουθεί διαχρονικά ο Σεβ. Έξαρχος του Πατριαρχείου Ρωσσίας στην Ουκρανία Μητροπολίτης Ονούφριος, όπως μαρτυρεί και η παράπλευρη φωτογραφία.


Ακόμη μία συντριπτική 

απόδειξη ότι αυτό που 

ενδιαφέρει τον “Μέτοικο” και τους “Αποτειχισμένους” της Θεσσαλονίκης είναι η Ουκρανομαχία και όχι ο Οικουμενισμός. 


Όταν κάποιος βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή να ουκρανοποιήσει τον αντιοικουμενιστικό αγώνα δεν μπορεί να κρύψει  την μεροληψία, την προσωποληψία και την εμπάθειά του. Ούτε έχει δισταγμό να παρασιωπήσει 

ή και να διαστρεβλώσει 

συνειδητά την αλήθεια.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο που έκανε, με το άρθρο του, ο “Μέτοικος”.


Ισχυρίστηκε εντελώς ανακριβώς ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκλείστηκε από τους εορτασμούς για τα 

30χρονα της Ουκρανίας κατόπιν απαίτησης του Έξαρχου του Πατριαρχείου της Ρωσσίας στην Ουκρανία κ. Ονούφριου.


Ποια είναι η αλήθεια;

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε σε πολύ τιμητική θέση σε όλους τους εορτασμούς που έγιναν στην Ουκρανία για τα 30χρονα της ίδρυσης του Ουκρανικού κράτους: Στην παρέλαση που έγινε και στην 

επίσημη δεξίωση. 


Τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός της χώρας, τον καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος Ζελέσνκυ και τον τίμησε ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοβουλιου της Ουκρανίας.


Από ένα μόνο απεκλείσθη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (όπως φημολογείται κατόπιν απαίτησης του Μητροπολίτη Ονούφριου): Από την διαθρησκειακή συμπροσευχή στην οποία συμμετείχαν Ιουδαίοι, 

Μουσουλμάνοι, Ουνίτες, 

Προτεστάντες, 

και Παπικοί.

Αυτό φυσικά έπρεπε 

να κάνει τον “Μέτοικο” να χαρεί αντί να θλίβεται. Αν, βέβαια, ήταν αντιοικουμενιστής και όχι Ουκρανομάχος.


Αυτό συνέβηκε;


Πολλού γε και δει.


1.) O "Μέτοικος" καταρχήν έγραψε ψέμματα για την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία.


2.) Ύστερα έδειξε προσωποληψία και μεροληψία επειδή απέκρυψε τις οικουμενιστικές ασχημίες του Έξαρχου του Πατριαρχείου της 

Ρωσσίας στην Ουκρανία 

κ. Ονούφριου, και

3.) Έδειξε χαιρεκακία επειδή ο Μητροπολίτης Ονούφριος απέκλεισε τον Πατριάρχη από την Διαθρησκειακή συμπροσευχή με την απειλή ότι, αν παραστεί ο Πατριάρχης, ο ίδιος θα απέσχε της συμπροσευχής.


Αντί να κατακεραυνώσει ο “Μέτοικος” την οικουμενιστική και εθνοφυλετική αθλιότητα του Μητροπολίτη Ονούφριου θεώρησε σκόπιμο να πανηγυρίσει για το … κατόρθωμα του Έξαρχου του Ρωσσικού Πατριαρχείου στο Κιέβο.!!!


Ειρήσθω εν παρόδω, ότι παρόμοια μικρότητα έδειξε ο Μητροπολίτης Ονούφριος στην επίσημη δεξίωση για τα 30χρονα της 

ίδρυσης του κράτους 

της Ουκρανίας.

Περίμενε να αποχωρήσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την δεξίωση και μόνον όταν διαπίστωσε ότι αποχώρησε ο Παναγιώτατος εμφανίστηκε στην δεξίωση.!!! 


Τέτοια γυφτιά!!!


Αναφέρει κάτι ο “Μέτοικος” γι’ αυτά;


Θα αστειεύεστε ασφαλώς!


Ούτε λέξη!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι "Αποτειχισμενοι" της Θεσσαλονίκης ουκρανοποίησαν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα και εστιάζουν την προσοχή τους στην "λοιμωξιολογία" και την εμβολιομαχία. Το αποδεικνύει η πορεία τους τα τελευταία 3 χρόνια. Το αποδεικνύει και το άρθρο που σχολιάζουμε στην παρούσα ανάρτηση.

No comments:

Post a Comment