Saturday, September 25, 2021

ΣΕΒ. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Σεβ. Αργολίδος Νεκτάριου

=====

Τις τελευταίες δεκαετίες η «Αποκάλυψη», έχει βάρβαρα κακοποιηθεί και παρερμηνευτεί. Η λέξη Αντίχριστος (η οποία δεν υπάρχει πουθενά στην Αποκάλυψη), ο αριθμός 666, το σφράγισμα κ.λπ. έχουν γίνει σημαία των γνωστών κύκλων.

Όλη αυτή η παραφιλολογία και παραθεολογία προέρχεται από αμερικάνικες σέκτες, οι οποίες δεν χάνουν την ευκαιρία σε κάθε περίπτωση να κυκλοφορούν τις θέσεις τους με μανδύα την Αποκάλυψη. 

Και εμείς οι «Ορθόδοξοι» όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις ομόδοξες χώρες, δεχόμαστε άκριτα όλες αυτές τις παρερμηνείες, νομίζοντας ότι είναι Ορθόδοξες.

Η Covid – 19 ήταν μία ακόμη χρυσή ευκαιρία για τις σέκτες να κάνουν έντονη 

την παρουσία τους.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα, όπως έγραψε και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, «στην Αμερική κυριαρχεί μεταξύ των φονταμενταλιστικών ακραίων προτεσταντικών κύκλων και μεταξύ ανθρώπων που διακατέχονται από διάφορες αρχές των ανατολικών θρησκειών...».

Είναι λυπηρό λοιπόν να ακούς αυτές τις θέσεις και επιχειρήματα από χριστιανούς που διακρίνονται για την έλλειψη σοβαρής θεολογικής παιδείας, αλλά και από σοβαρά επιστημονικά επιχειρήματα. 

Το αν θα γίνουν αιτία να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους και να μολύνουν τον διπλανό τους με οδυνηρές συνέπειες, δεν έχει σημασία.


ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment