Thursday, July 29, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Καταπελτώδης -όντως- η κατεδάφιση των οικουμενιστικών δηλώσεων του αρχιοικουμενιστή Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος πιθανώτατα θα διαδεχθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όταν κενώσει ο Πατριαρχικός Θρόνος, από τον Ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.


Τα επιχειρήματα του Σεβ. Πειραιώς είναι συντριπτικά. Ξετινάζει κυριολεκτικά τις αιρετικές θέσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.


Αλλά δεν έμεινε μέχρις 

αυτού ο Σεβασμιώτατος.

Έβαλε στην γωνία τον αρχιοικουμενιστή Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και του ξεκαθάρισε ότι αυτά που είπε δεν μπορεί να οφείλονται σε λεκτικό λάθος, επειδή χρημάτισε Καθηγητής της Δογματικής στην “εν πολλαίς αμαρτίαις” -οικουμενιστικές και νεωτεριστικές- περιπεσούσα Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και εννοεί επακριβώς αυτά που λέγει.


Ο Σεβ. Πειραιώς, όμως, 

υπήρξε ακόμη πιο 

γενναίος.

Υπενθύμισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε αυτές τις επαίσχυντες δηλώσεις σε συνέδριο που εκπροσωπούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Άρα η κύρια ευθύνη για τα συγκρητιστικά λεχθέντα, στο συνέδριο της ανομίας που παρεβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ανήκει στον ίδιο τον Παναγιώτατο.


Όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Σεβ. Πειραιώς, αν υπήρχε γρηγορούσα ορθόδοξη συνείδηση στα συνοδικά σώματα, ο κ. Ελπιδοφόρος θα εκαλείτο σε απολογία και θα εκαθαιρείτο ο ανεκδιήγητος αρχιοικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να 

προκαλέσει την ορθόδοξη 

συνείδηση.

Πότε τον βρίσκουμε σε ουνιτικούς ναούς, πότε φιλά το χέρι του Πάπα, πότε διατυπώνει καθαρά αιρετικές απόψεις, πότε συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αλλόθρησκους, χωρίς να βρίσκει την παραμικρή αντίσταση από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος προφανώς συνευδοκεί και ενθαρρύνει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στην οικουμενιστική του πορεία.


Επιθυμώ, από τα βάθη της ψυχής μου, να ευχαριστήσω θερμά και υικά τον Σεβ. Πειραιώς για το ομολογιακό του φρόνημα και την συνεχή ενασχόλησή του με τον Οικουμενισμό.


Θλίβομαι βαθύτατα επειδή δέχεται αήθεις και μικρόψυχες επιθέσεις από τους Αποτειχισμένους, οι οποίοι γίνονται συνεργοί των Οικουμενιστών.


Αλλά υπάρχει ο Θεός που ετάζει νεφρούς και καρδίας. 

No comments:

Post a Comment