Saturday, July 17, 2021

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ


ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΑΠΟΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

=====


Με αποκοπή των μισθών ιερέων, για τους οποίους δέχθηκε καταγγελίες ότι παροτρύνουν πιστούς να μην εμβολιαστούν και να εκκλησιάζονται χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες, προειδοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο στο κρατικό κανάλι είπε πως έδωσε οδηγίες να του φέρουν τα ονόματα των κληρικών αυτών, τονίζοντας ότι όποιος ιερέας αντιστρατεύεται τις αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής και δη της Συνόδου, πρέπει να τιμωρηθεί.

«Θα φανώ πολύ αυστηρός», είπε.

Ο Μακαριώτατος  ανέφερε πως η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο με σύσταση για εμβολιασμό των πιστών, ύστερα από συμβουλές που έλαβε από ειδικούς, τονίζοντας ότι δεν ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από το εμβολιαστικό σχήμα.

Η Ιερά Σύνοδος, είπε, ήθελε με την εγκύκλιό της, να καλέσει τον κόσμο να εμβολιασθεί, ώστε ο ιός να εξαλειφθεί. 

1 comment:

  1. Στό ίδιο μήκος κύματος η εκκλησία της Κύπρου και της Ελλάδος εκφράζουν ολίγα τινά συγκεχυμένα , αντιφατικά και διπλωματικά . Σέβονται την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού , αλλά στερούν τους μισθούς των κληρικών που έχουν διαφορετική γνώμη και επιβάλλουν εκβιαστικά στην συνείδηση της εκκλησίας την απόφαση της Συνόδου . Μέ τον ίδιο φασιστικό τρόπο θα μπορούσαν νά επιβάλουν την δωρεά οργάνων , τις μεταμοσχεύσεις κ.τ.λ. " ως την μόνη και αποκλειστικά ηλεγμένη επιστημονική θέση " , γιατί όχι και τις εκτρώσεις !

    Αντίκειται στο κοινό περί ηθικής αίσθημα η τέλεση ιατρικών πράξεων στο σώμα τινός χωρίς την συγκατάθεσή του .

    Υπό ποία ιδιότητα μιλούν οι δεσποτάδες την στιγμή που το κοινωνικό σύνολο έχει διχαστεί , αλλά ο ίδιος διχασμός υπάρχει και στους επιστήμονες ?

    Μήπως μπορεί ο Δημητριάδος νά μας εξηγήσει τί είναι το μενταγιόν που φορά αντί του Σταυρού και απο ποιόν εμπνέεται για νά μας απαγγείλει τα θέσφατά του ?

    Η αγάπη του Θεού έξω βάλλει τον φόβο του θανάτου και χαρίζει στον άνθωπο την πανοπλία της ειρήνης του Θεού . Ο φόβος και ο πανικός είναι κακοί σύμβουλοι στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε καταστάσεως .

    ReplyDelete