Friday, July 30, 2021

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ,ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΤΕΥΧΟΣ 124

 ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Σαράντα χρόνια 1981-2021, Αριθμός 124, Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021.


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Πραγματικός εκδοτικός άθλος η λειτουργία του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, έκδοση του Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, για 40 ολόκληρα χρόνια.


Ο άθλος αυτός πρέπει να πιστωθεί στον τ. Λυκειάρχη και θεολόγο κ. Ανδρέα Κυριακού, Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Ορθόδοξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, ο οποίος έχει την ευθύνη της δομικής συγκρότησης, της εξεύρεσης των αρθρογράφων, της διόρθωσης των κειμένων και της σελιδοποίησης του περιοδικού.


Το περιοδικό χωρίζεται σε τρεις ενότητες.


Α.) Στην πρώτη ενότητα δημοσιεύονται κείμενα αγιολογικά, εορτολογικά και 

κείμενα ορθόδοξης οικοδομής.

Β.) Η δεύτερη ενότητα είναι αφιέρωμα στον κορυφαίο Γέροντα της Κύπρου, μ. Αθανάσιο Σταυροβουνιώτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, ο οποίος μετέστη πρόσφατα στην Άνω Ιερουσαλήμ.


Το αφιέρωμα στον Γέροντα Αθανάσιο περιέχει 22 κείμενα που σκιαγραφούν την προσωπικότητα, την αγιότητα, το ορθόδοξο ήθος, τα ασκητικά παλαίσματα και το ορθόδοξο ομολογιακό φρόνημα του μακαριστού Γέροντα.


Γ.) Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει εκκλησιαστικές ειδήσεις και βιβλιοπαρουσιάσεις, που επιμελείται ο εκδότης του περιοδικού κ. Α. Κυριακού.


Από τα πιο ωραία τεύχη της 

"Ορθόδοξης Μαρτυρίας".

Ζούμε σε μία εποχή που προβάλλονται ως Άγιοι πλανεμένοι, φαύλοι και Θεομπαίκτες, όπως τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Γι’ αυτό η προβολή όντως Αγίων Γερόντων, όπως αναμφίβολα υπήρξε ο μ. Γέροντας Αθανάσιος Σταυροβουνιώτης, έχει προφανώς ιδιαίτερη σπουδαιότητα.


Το τεύχος 124 της “Ορθόδοξης Μαρτυρίας” βρίσκεται ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού Το τεύχος 124 (Άνοιξη - Καλοκαίρι 2021).

No comments:

Post a Comment