Tuesday, May 26, 2020

ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΣΕΒΑΣΤΕ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ


ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ ΣΕΒΑΣΤΕ π. ΒΑΣΙΛΕΙΕ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, παραθέσαμε άρθρο του κ. Δημήτρη Κατσούρα, το οποίο αναφέρεται στις αιρέσεις του Καισαροπαπισμού, του Παποκαισαρισμού και του Σεργιανισμού.

Ακούτε σεβαστέ π. Βασίλειε Βολουδάκη και όσοι ομόφρονες του σεπτού πατρός;

Ο Παποκαισαρισμός, ο Καισαροπαπισμός και ο Σεργιανισμός είναι εκτροπές από την σχέση Συναλληλίας, την ορθή εκκλησιολογικά σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας.

Βεβαίως, υπάρχει μείζον θέμα με τον κ. Κατσούρα, επειδή ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μακρακιστικού και Παποκαισαρικού κόμματος “Κοινωνία” των τάχατες συνεχιστών της πολιτικής του Καποδιστρίου, ενώ στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από γνήσιοι οπαδοί του Μακράκη και του απαισιώτατου Παποκαισαρισμού.

Σε κάθε περίπτωση και ο σεβαστός των Εξαρχείων πατήρ και ο υπόλοιπος εσμός των εν Εξαρχείοις Παποκαισαρικών-Μακρακιστών, είναι επιβεβλημένο να θυμούνται αυτό που αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Κατσούρας:

“Όταν κάποιοι συγχέουν ή δεν (θέλουν να) διακρίνουν, εκ των ανωτέρω, ποιά είναι τα μεν και ποιά τα δε, τότε είναι εμφανές πως μάλλον αυτοί χρειάζονται μαθητεία και "κατήχηση", αντιστοίχως, προκειμένου να τά γνωρίσουν καί εμπεδώσουν, έτσι ώστε να μη εξαπατούν ή παραπλανούν τον κόσμο και να μή δημιουργείται σύγχυση."

Αναμένουμε, λοιπόν, καταρχήν ο κ. Κατσούρας να παραιτηθεί και να αποστασιοποιηθεί από το Μακρακιστικό κόμμα και να αποκηρύξει τον Μακρακισμό και τον Παποκαισαρισμό του κόμματος “Κοινωνία”.

Προσδοκούμε, επίσης, ο σεπτός των Εξαρχείων Γέρων, ο σεβαστός και προσφιλής π. Βασίλειος Βολουδάκης και οι συν αυτώ Μακρακιστές, ότι θα διαλύσουν το κόμμα “Κοινωνία”, θα απολογηθουν στην Ιερά Σύνοδο και στον Ελληνικό λαό για το κακόδοξο σχήμα που δημιούργησαν και θα ζητήσουν το έλεος του Θεού για τις κακοδοξίες που εισήγαγαν στην Εκκλησία.

No comments:

Post a Comment