Wednesday, May 20, 2020

Ο κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΠΟΨΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ



Ο κ. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ  ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΞ ΑΠΟΨΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο βίντεο που προτάσεται της ανάρτησης, ο διαπρεπής και παραδοσιακός Καθηγητής της Δογματικής, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, αναλύει με ισχυρότατα επιχειρήματα όλα όσα αφορούν την μετάδοση του φονικού κορωνοιού σε σχέση με τον ναό και την πίστη μας.

Θα παρακαλέσω θερμά τους καλούς αναγνώστες να ακούσουν πολύ προσεκτικά τι λέγει ο κ. Καθηγητής. 

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι θα πειστούν απόλυτα, από την ανάλυση του κ. Τσελεγγίδη, όσοι είναι καλοπροαίρετοι και αναζητούν την αλήθεια. 

Όχι βεβαια όσοι χρησιμοποιούν την πανδημία του κορωνοιού για να υπηρετήσουν αλλότριες των συμφερόντων της Εκκλησίας σκομιμότητες.

Τι λέγει σε λίγες γραμμές ο κ. Καθηγητής;

1.) Είναι αδιανόητο και καθαρή βλασφημία να πιστεύεις ότι ο Θεός (η Θεία Κοινωνία) μολύνεται από ιούς ή ότι μολύνει άλλους.

2.) Είναι εντελώς αντορθόδοξο να πιστεύεις ότι η προσκύνηση των αγίων εικόνων ή των αγίων λειψάνων μπορεί να γίνει αιτία μολυσμού, επειδή είναι σχέση του ανθρώπου με το Θείο, το οποίο φυσικά δεν μπορεί να είναι αιτία μολυσμού.

3.) Δεν είναι, όμως, σωστό να φρονεί κάποιος (όπως λ.χ. ο π. Θεόδωρος Ζήσης ή ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης και άλλοι) ότι οι πιστοί είναι άτρωτοι στις ασθένειες και στους ιούς απλά και μόνον επειδή πηγαίνουν για να προσευχηθούν ή για να λειτουργηθούν στον ναό.

Γιατί είναι λάθος να πρεσβεύει κάποιος αυτή την δοξασία;

Επειδή η σχέση του ανθρώπου με τον άνθρωπο μπορεί κάλλιστα να γίνει αιτία μολυσμού, επειδή δεν είναι σχέση με τον Θεό, αλλά με τον φθαρτό άνθρωπο.

Ο κ. Τσελεγγίδης κατοχύρωσε με ακαταμάχητα δογματικά επιχειρήματα την θεολογική πλάνη της δήθεν ανοσίας του ανθρώπου από την ασθένεια του συνανθρώπου του στον ναό, όπως πλανεμένα πρεσβεύουν ορισμένοι. 

Αλλά πέραν της θεολογικής κατοχύρωσης τώρα έχουμε ισχυρότατη μαρτυρία από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Συγκεκριμένα γνωρίζουμε ήδη ότι η Εκκλησία της Σερβίας έχασε ένα επίσκοπο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, η Εκκλησία της Ρουμανίας άλλο ένα και η Εκκλησία της Ρωσσίας άλλους τρεις. 

Επιπλέον! Προσκυνήματα πανορθόδοξης αίγλης, όπως είναι η περίφημη Λαύρα της Αγίας Τριάδας (του Αγίου Σεργίου), η μοναστική κοινότητα του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ με τις εκατοντάδες μοναχές και η περίφημη, ανά την Ορθοδοξία, Λαύρα της Παναγίας του Ποτσάεφ στην Ουκρανία, έχουν υποστεί πραγματική σφαγή εξαιτίας του κορωνοιού.

Εκατοντάδες πολιστές των περίφημων αυτών Μονών έχουν προσβληθεί από την πανδημία του κορωνοιού και πέραν των εκατό μοναχών και μοναζουσών έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού.

Ας προσέξουμε, λοιπόν, να μην σκορπούμε θανατικό με τον άκριτο ζηλωτισμό μας -πολλώ μάλλον όταν δεν αφορμάται από θεολογικά, αλλά από πολιτικά ή και ιδιοτελή ελατήρια- και ας αρκεστούμε να συμμετέχουμε στην μυστηριακή και λατρευτική ζωή της Εκκλησίας τηρώντας το πρωτόκολλο υγειινής που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι.

No comments:

Post a Comment