Tuesday, January 19, 2010

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ



ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
_______________________

Τέλη Ιανουαρίου ο Παναγιότατος θα βρεθεί στην Καλαμάτα. Με μεγάλη χαρά ο απανταχού της γης Ελληνισμός υποδέχεται τον Πατριάρχη του Γένους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τοπικοί και άλλοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί άρχοντες θα του επιδαψιλεύσουν μεγάλες τιμές και θα του δείξουν το δέοντα σεβασμό που κάθε ορθόδοξος πιστός οφείλει στον Πατριάρχη του Γένους. Μαζί με αυτούς που θα τον υποδεχθούν στη Μεσσηνία θα παρεβρισκόμαστε νοερά όλοι οι Ελληνες χριστιανοί Ορθόδοξοι για να χαρούμε από τη μακρυνή απόσταση που ζούμε την ευλογία της πατριαρχικής επίσκεψης.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
___________________

Να υπενθυμίσουμε μόνο στον Παναγιότατο ότι πέραν της πρόσκλησης από το Δήμαρχο της Πόλης και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ας μην παραμελήσει να επιτελέσει ένα ύψιστης σημασίας καθήκον που έχει στην Καλαμάτα και το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο επίσημό του πρόγραμμα. Ως γνωστόν η τοπική Εκκλησία ποιμαίνεται από επίσκοπο εν παντί ακατάλληλο: Αλλοτριοεπίσκοπο. Προβατόσχημο λύκο. Οχι καλό ποιμένα. Το Χρυσόστομο (Σαββάτο). Πρόκειται για ορκισμένο Οικουμενιστή, Νεοβαρλααμίτη (οπαδό της “λειτουργικής αναγέννησης”), μοντέρνο κληρικό που αισθάνεται άβολα στα ράσα. Ανθρωπο που προκαλεί το δημόσιο και ορθόδοξο αίσθημα επί καθημερινής βάσεως με το κακόδοξο και κοσμικό του φρόνημα και την αντιευαγγελική του ποιμαντορία.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ
_________________

Παρακαλούμε θερμά τον Παναγιότατο να συμβουλεύσει πατρικά το Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο (Σαββάτο) να επισπεύσει ή μάλλον να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του την οποία, όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, έχει ήδη έτοιμη και υπογραμμένη. Ας μη μαζεύει, λοιπόν, σκόνη στο αρχείο του. Ας βάλει συγκεκριμένη ημερομηνία που είναι θεάρεστο να συμπέσει με την παρουσία του Παναγιότατου. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει ο Σεβασμιότατος Μεσσηνίας προς τον Παναγιότατο αλλά και προς το ποίμνιο της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας είναι η παραίτησή του. Ο ευσεβής λαός της Μεσσηνίας θα ευγνωμονεί εσαεί τον Παναγιότατο αν συντελέσει στην απαλλαγή του από τον αλλοτριοεπίσκοπο, ο οποίος εισήλθε στη λογική ποίμνη της Μεσσηνίας όχι για να την ποιμάνει αλλά για να θύσει και να απωλέσει. Προσφέρεται, λοιπόν, μια θαυμάσια ευκαιρία: Η πατριαρχική επίσκεψη να μεταβληθεί από επίσκεψη ρουτίνας σε επίσκεψη σταθμό ιστορικής σημασίας και αληθινή ευλογία για το ποίμνιο της Μητρόπολης Μεσσηνίας αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας ως σύνολο.

ΠΕΤΡΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
____________________

Ως γνωστόν ο Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος), στη συνεδρία της Ιεραρχίας της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαμφισβήτησε, χωρίς ίχνος ντροπής ή συναίσθηση επισκοπικού χρέους, τη μοναδικότητα και ενότητα της Εκκλησίας. Ερωτηθείς υπό του παραδοσιακού Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ αν πιστεύει αν η Εκκλησία είναι “Μία”, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως, απάντησε χωρίς αναστολή ότι είναι “Μία” αλλά διαιρεμένη!!! Στη σύνοδο της Ιεραρχίας αυτά!!! Και στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και ογδόντα τόσων Μητροπολιτών!!! Δηλαδή ομολόγησε ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη θεολογία των “αδελφών Εκκλησιών” και των “δύο πνευμόνων”. Διαμφισβήτησε την ενότητα της Εκκλησίας. Κουρέλιασε κυριολεκτικά την ορθόδοξη εκκλησιολογία. Και όμως! Ούτε ένας επίσκοπος (πολλώ μάλλον "ο ιχθύος αφωνότερος και βατράχου απραγότερος", όταν είναι να γίνει κάτι καλό, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄) δεν τον έλεγξε για την "γυμνή τη κεφαλή" αίρεση που διατύπωσε στη συνεδρία της Συνόδου της Ιεραρχίας. Μόνον ο Σεβασμιότατος Πειραιώς περιορίστηκε να του πει ότι αυτή δεν είναι η πίστη της Εκκλησίας και το θέμα έληξε με την παροχή αμέριστης υποστήριξης στον κ. Χρυσόστομο (Σάββατο) και στον ομοιδεάτη του Αχαίας Αθανάσιο να εκπροσωπούν την Ελλαδική Εκκλησία στο διάλογο. Ετσι ανενόχλητοι οι δύο Οικουμενιστές ιεράρχες συνέχισαν απτόητοι να ασχημονούν γράφοντας ατιμωρητί στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες της Ιεραρχίας να μη γίνονται συμπροσευχές με τους αιρετικούς.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΙΡΕΙΤΑΙ;
_______________

Το ερώτημα που αναβλύζει πηγαίο είναι: Γιατί ο Μεσσηνίας εξακολουθεί να είναι επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Γιατί συνεχίζει να εκπροσωπεί την Εκκλησία της Ελλάδος στο διάλογο με τους Παπικούς; Γιατί δεν του απαγγέλθηκαν αμέσως κατηγορίες για αίρεση και γιατί δεν οδηγήθηκε σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί; Είναι φανερόν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ολιγώρησε να πράξει το καθήκον της. Ο Παναγιότατος ας πράξει το δικό του. Ο κ. Χρυσόστομος (Σαββάτος) πρέπει να παραιτηθεί από το θρόνο της Μεσσηνίας και να οδηγηθεί σε συνοδικό δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες για να καθαιρεθεί. Πάραυτα και αμελλητί.

ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ;
_______________

Θα διερωτούνται, δίχως άλλο, οι αναγνώστες: - Ονειρεύεσαι ή είσαι ξύπνιος; Ο Παναγιότατος θα ανακαλέσει το Μεσσηνίας σε τάξη; Και αν έχει τέτοια καλή διάθεση γιατί δεν βάζει πρώτα ορθόδοξο φραγμό στις ενέργειες και στα λόγια του; Γιατί δεν ελέγχει την πατριαρχική του αυλή αφού μεταξύ άλλων οικουμενιστικών ανθέων βρίσκεται σε πλήρη άνθηση αυτός ούτος ο σχεδιαστής της οικουμενιστικής στρατηγικής ο και εισηγητής της κακόδοξης “Βαπτισματικής Θεολογίας” Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας); Μα γι’ αυτό, ακριβώς το λόγο σας παρακαλώ πατέρες και αδελφοί! Αφήστε με να ονειρεύομαι αφού η σκληρή πραγματικότητα είναι τόσο καταθλιπτική. Ογδόντα Μητροπολίτες, να πάρει η ευχή, και δεν βρέθηκε ένας μεταξύ τους να θέσει θέμα παραπομπής του κ. Σαββάτου σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί. Και όχι μόνον αυτό αλλά εξέδωσαν ομόφωνη απόφαση που ανανέωσαν την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους προς τον κακόδοξο Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Και ως να μην αρκούσαν τα κατορθώματα των Ελλαδιτών επισκόπων τώρα πηγαίνει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Μεσσηνία για να επιβραβεύσει τον κακόδοξο ομόφρονά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Αφήστε με, λοιπόν, πατέρες και αδελφοί, αφήστε με, σας παρακαλώ, να αιθεροβατώ στα όνειρά μου....

No comments:

Post a Comment