Monday, January 18, 2010

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ, π. ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ



ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ, π. ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ
=======
Είδατε τι ωραία που τα “μπάλωσε” ο γνωστός “ευρωθεολόγος” και σχολικός σύμβουλος κ. Γιαγκάζογλου; “Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”. Τι ωραία που τα λέγει στην απάντηση που έξέδωσε για την ανακοίνωση του συνδέσμου θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης που διαμαρτυρήθηκε για τις θέσεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” για τη διδασκαλία των θρησευτικών! “Να διδάσκονται οι μαθητές πρώτιστα την ορθόδοξη πίστη και δευτερευόντως τις αιρέσεις του Παπισμού και του Προτεσταντισμού και τα κύρια θρησκεύματα που υπάρχουν στον κόσμο”. Επομένως, διερωτάται, "εν αφελότητι καρδίας" (ή της "διανοίας"), ο γνωστός “ευρωθεολόγος”: Τι το μεμπτόν είπα;”

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
________________
Καλά τα λέγει ο κ. σχολικός σύμβουλος. Με μια “διαφορούλα”. Ποια είναι αυτή; Αν έτσι έχουν τα πράγματα σε τι θα διαφέρει η διδασκαλία των θρησκευτικών από τη σημερινή της μορφή; Και τώρα διδάσκεται πρώτιστα η Ορθοδοξία και δευτερευόντως οι αιρέσεις (Παπισμός, Προτεσταντισμός) όπως επίσης και τα βασικά θρησκεύματα. Αν, λοιπόν, είναι όλα τόσο όμορφα και ωραία και ρόδινα, όπως τα περιγράφει ο κ. Σχολικός σύμβουλος, τότε προς τι μιλούν για αλλαγή οι παρατρεχάμενοι του υπουργείου “διά βίου μάθησης” (προς Θεού! όχι "Εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων"); Αρα; Αρα μας δουλεύει ο κ. σχολικός σύμβουλος. Μας ρίχνει στάκτη στα μάτια. Μας εκλαμβάνει για χαιβάνια.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ
______________
Επιπλέον! Ισχυρίζεται ότι η εφημερίδα που του πήρε τη συνέντευξη δεν απέδωσε ορθά τα όσα είπε. Αλλά τότε γιατί δεν έστειλε πρώτος και καλύτερος διάψευση στην εφημερίδα; Γιατί περίμενε τον σύνδεσμο θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης να τον κατακεραυνώσει για να “αποκαταστήσει” την δήθεν τρωθείσα αλήθεια; Ορισμένες διαψεύσεις, ξέρετε, όταν γίνονται σε λάθος χρόνο αντί να διαψεύσουν επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες. Παράδειγμα η διάψευση του ανεκδιήγητου “ευρωθεολόγου” και σχολικού σύμβουλου κ. Γιαγκάζογλου.

Η “ΔΙΑΨΕΥΣΗ” ΤΟΥ π. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ
______________
Ο π. Παύλος Κουμαριανός παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του ΑΠΘ για το διάλογο Παπικών - Ορθόδοξων ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ και είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για να προχωρήσει ο διάλογος Παπικών και Ορθοδόξων πρέπει να γίνουμε, Θέος φυλάξοι, Ουνίτες. Παρόλον ότι πλήθος ανταποκρίσεων και σχολίων δημοσιεύθηκαν για το θέμα που ξεσήκωσε, ως εικός, μεγάλο σάλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περίμενε τρεις μήνες για να πεί ότι ο π. Κουμαριανός δεν εξουσιοδοτήθηκε να τον εκπροσωπήσει!!! Ο δε π. Παύλος "εποίησε την νήσσαν" για επτά μήνες μετά τα γεγονότα και όταν απεφάσισε να μιλήσει μας είπε ότι η επιστημονική του συνείδηση του υπέβαλε να πει τα περί ουνοτοποίησης και όχι οι εντολές του Αρχιεπισκόπου. Και πρόσθεσε το εξής αμίμητο: “Δεν γνωρίζω αν τις θέσεις μου τις αποδέχεται ο Μακαριότατος” !!! Διάψευση να σου πετύχει!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΘΕΟΛΗΠΤΟΥ
____________________
Μια άλλη αξιοθρήνητη “διάψευση” είναι και η ανακοίνωση του Πατριαρχείου δέκα μέρες μετά την αποστολή της αήθους επιστολής του Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτου εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Αν είναι αλήθεια αυτά που αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου ότι ο Σεβασμιότατος Ικονίου ενήργησε αυθαίρετα και ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος θεωρεί τη διακονία του Δημητρίου άμεμπτη και καρποφόρα γιατί ο Παναγιότατος δεν εξέδωσε ανακοίνωση αυθημερόν αυθωρεί και παραχρήμα; Γιατί περίμενε μέχρι που φούντωσαν οι αντιδράσεις και δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα για το Σεβασμιότατο Αμερικής; Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι μόνον άνοες αποδέχονται ως αληθείς τις διαψεύσεις τύπου Γιαγκάζογλου, π. Παύλου Κουμαριανού και την ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

No comments:

Post a Comment