Monday, May 10, 2021

ΙΔΟΥ ΠΟΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ

ΙΔΟΥ ΠΟΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Στην ανίερη προσπάθειά τους να Αγιοκατατάξουν τον φαύλο, πλανεμένο και Θεομπαίκτη τους Γέροντα, Ιωσήφ Βατοπαιδινό, οι Ιωσηφίτες Λεμεσού Αθανάσιος και Εφραίμ Βατοπαιδινός, έχουν αποδυθεί σε ένα αδίστακτο αγώνα ψεύδους και θεομπαιξίας.


Είδαμε σε πρόσφατο άρθρο, ποιες αήθειες και Θεομπαιξίες έγραψε στο νέο του βιβλίο “Μυσταγωγία Προσευχής κατά τον Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό”, για τον πλανεμένο του Γέροντα, ο Ηγούμενος 

της Μονής Βατοπαιδίου 

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Το ελεεινό αυτό βιβλίο προλογίζει (ποιος άλλος; Άβυσσος άβυσσον επικαλείται!) ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, με πρόλογο που συνιστά ρεσιτάλ Θεομπαιξίας.


Σταχυολογήσαμε, στην συνέχεια, ορισμένα αποσπάσματα του πρόλογου του Πανιερώτατου, που παραθέτουμε με συνήθη πλάγια στοιχεία. 


Ακολουθεί ο σχολιασμός μας με 

έντονα όρθια στοιχεία.

1.) ΛΕΜΕΣΟΥ: “Ὁ Γέροντάς μας Ἰωσὴφ Μοναχὸς ἦταν ἄνθρωπος μεγάλης ταπεί­νωσης. Ἡ ζωή του πέρασε μέσα ἀπὸ κόπους, διωγμούς, περιπέτειες, θλίψεις καὶ δυσκολίες, ἀλλὰ ἦταν πάντοτε γεμάτη ἀπὸ τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ.” 


1.) Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν άνθρωπος που τον διέκρινε μεγάλος εγωισμός. Γι’ αυτό η ζωή του δεν είχε σχέση με την Χάρη του Θεού, αλλά με τους καρπούς της υπερηφάνειας του.


Πώς να το κάνουμε Πανιερώτατε; Για ποιά Χάρη του Θεού μιλάτε όταν αναφέρεστε σε ένα φαύλο, Θεομπαίκτη και πλανεμένο 

μοναχό;

2.) ΛΕΜΕΣΟΥ: Δεχόταν μὲ ἀνεξικακία καὶ χωρὶς γογγυσμοὺς τὴν περιφρόνηση, τὴν καταφρόνηση, τὴν ἐξουθένω­ση, τὶς κατηγορίες καὶ τὶς συκοφαντίες. Πολλοὶ τὸν κατηγόρησαν ὡς πλανεμένο, ὡς τρελλὸ κ.λπ.” 


2.) Ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, όπως μου είπε ο τότε ιερομόναχος Εφραίμ και νυν Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, έλεγε ότι η συκοφαντία -έτσι ονόμαζε τα ατράνταχτα στοιχεία εναντίον του- δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει.


3.) ΛΕΜΕΣΟΥ! “Πολλοὶ τὸν κατηγόρησαν ὡς πλανεμένο, ὡς τρελλὸ κ.λπ.”


3.) Η αναφορά σας, Πανιερώτατε, ότι “πολλοί τον κατηγόρησαν ως πλανεμένο, τρελό κτλ.” δείχνει πόσο αδίστακτος και χωρίς φραγμούς άνθρωπος είστε.


Όσο και να εξαντλήσει κάποιος την επιείκεια δεν είναι δυνατόν μεταξύ άλλων κακοδοξιών να ισχυρίζεται ότι δεν είναι πλανεμένος 

όποιος υποστηρίζει ότι

α.) Οι εκτρώσεις μέχρι τον τρίτο μήνα της κυήσεως είναι αποδεκτές,


β.) Ότι υπήρχε δήθεν ανάγκη ο Χριστός να σταυρωθεί για να ικανοποιηθεί η δήθεν προσβληθείσα Θεϊκή Δικαιοσύνη, όπως πρεσβεύει ο Άνσελμος Κανταρβουργίας, και 


γ.) Ότι ανθρώπινος νους είναι ανώτερος από την Χάρη του Θεού.


Η αναφορά σας, Πανιερώτατε, ότι ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κατηγορείτο ως τρελός είναι δικός σας ισχυρισμός που στοχεύει να 

παραπλανήσει και 

να συσκοτίσει 

την αλήθεια.

Το πιο ελεεινό της πρότασης που αναφέρεται είναι το κτλ.. 


Μία παγαπόντικη αναφορά που αποσκοπεί στην αποσιώπηση του γεγονότος ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε πριν δεκαετίες φάκελλο σοβαρών επώνυμων καταγγελιών για σαρκικά αμαρτήματα του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που αφορούσαν ακόμη και παιδιά. 


Τις φοβερές αυτές καταγγελίες απέκρυψε ο χωρίς φραγμούς Οικουμενιστής και φιλάργυρος Πατριάρχης Βαρθολομαίος και συνεχίζει να αποκρύβει παρόλον ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου του υπενθύμισε ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος με πρόσφατη επιστολή του.


Θα συνεχίσουμε τον σχολιασμό -συν Θεώ- σύντομα.

No comments:

Post a Comment