Wednesday, May 5, 2021

ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


ΜΠΑΡΑΖ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Είδαμε σε πρόσφατα άρθρα, τα οικουμενιστικά έκτροπα, που πραγματοποιήθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την εορτή του Πάσχα όταν, όχι μόνο συπροσευχήθηκαν αιρετικοί με τον Πατριάρχη και τους άλλους αρχιερείς του Θρόνου, αλλά και δύο από αυτούς διάβασαν το Ευαγγέλιο στην γλώσσα τους. Συμμετείχαν, δηλαδή, ενεργά 

στην Ακολουθία.!!!

Μετά μάθαμε για τα οικουμενιστικά έκτροπα, που συνέβησαν στην Κέρκυρα, όπου ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. κ.  Νεκτάριος διάβασε -ως μη όφειλε- νεκρώσιμη Ακολουθία στον Αγγλικανό σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππο δούκα του Εδιμβούργου, στην παρουσία μάλιστα παπικού επισκόπου.


Ας σημειωθεί ότι λίγες μέρες νωρίτερα, ο Πρίγκηπας Φίλιππος κηδεύτηκε με νεκρώσιμη Ακολουθία στην οποία προίστατο ο Αγγλικανός Πριμάτος.!!!


Και τώρα τρίτωσε το κακό με τα αποκαρδιωτικά οικουμενιστικά έκτροπα 

στην Ίμβρο.

Ο οικείος Ιεράρχης Σεβ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος προσκάλεσε τον Παπικό “επίσκοπο” Σμύρνης να παραστεί και να συμπροσευχηθεί με το ποίμνιό του στον εσπερινό της αγάπης. 


Καταρχήν αφού δεν υπάρχουν Παπικοί στην Ίμβρο, γιατί χρειαζόταν, άραγε, να μεταβεί από την Σμύρνη ο Παπικός επίσκοπος για να παρευρεθεί και να συμπροσευχηθεί με τους Ορθόδοξους;


Ο Σεβ. Ίμβρου, ίσως, είναι ο μόνος παραδοσιακός Ιεράρχης, από τους αρχιερείς του 

Θρόνου που διαμένουν 

στην Τουρκία. 

Γι’ αυτό δεν περιμέναμε ότι θα ξεσήκωνε τον Παπικό “επίσκοπο” της Σμύρνης να πάει στην Μητρόπολή του και να μαγαρίσει την Ακολουθία με την συμπροσευχή, αλλά και την ενεργό συμμετοχή του Παπικού “επισκόπου” στην Ακολουθία.


Το σίγουρο είναι ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενθαρρύνει και επιβάλλει αυτά τα οικουμενιστικά έκτροπα, που προάγουν τον λεγόμενο “Λαϊκό Οικουμενισμό”, επειδή τα θεωρεί ως πολύ πρόσφορο και αποτελεσματικό όχημα για να επιβάλει στο ποίμνιο της Εκκλησίας τον συγκρητισμό-Οικουμενισμό.

No comments:

Post a Comment