Saturday, May 15, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Κατώδυνοι οι πιστοί πληροφορούνται ότι η Ακρόπολη της Κυπριακής Ορθοδοξίας, η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.


Tα δύο τρίτα των μοναχών έχουν προσβληθεί από τον ιό και ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμναδρίτης Διονύσιος Γ΄, όπως και τρεις άλλοι μοναχοί, (Ιερομόναχος Γρηγόριος, Μοναχός Θεοφάνης και Μοναχός Νεόφυτος) νοσηλεύονται 

στο Γενικό Νοσοκομείο 

Λευκωσίας.

Μετά το αγαπημένο μοναστήρι της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου στην Τροιζήνα γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας αποκαρδιωτικής κατάστασης. 


Βλέπουμε πάλιν το φάσμα του θανάτου να πλανάται πάνω από μια άλλη αγαπημένη Μονή, την Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.


Ευχόμαστε, εκ μέσης καρδίας, στον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχμιναδρίτη Διονύσιο και στους μοναχούς που προσεβλήθησαν από τον ιό να αναρρώσουν σύντομα, για να ξαναβρεί το μοναστήρι 

τον κανονικό του ρυθμό.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι -συν τοις άλλοις- η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου είναι το πιο σοβαρό αντίβαρο του Ιωσηφιτισμού στην Κύπρο, επειδή βιώνει αυθεντικά και γνήσια τον γνήσιο Αγιορειτικό μοναχισμό και όχι την Ιωσηφίτικη εκτροπή και διαστροφή του.


Αν υπάρχει κάτι που είναι αναντικατάστατο σήμερα στην Εκκλησία της Κύπρου αυτό είναι προσφορά της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου.


Όλοι οι εν Κύπρω πιστοί δεχτήκαμε την θλιβερή είδηση ως προσωπική μας υπόθεση που μας πληγώνει αφάνταστα.


Είθε οι πρεσβείες του Τίμιου Σταυρού να κάνουν το θαύμα, που όλοι αναμένουμε, σύντομα.

No comments:

Post a Comment