Saturday, April 17, 2021

Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ


 Ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ π. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ


Της κ. Ελένης Λωρίτου

=====


“Το Πατριαρχείο Μόσχας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας υιοθέτησαν τις θέσεις μου”! 


Καλά! Κόψτε κάτι σεβαστέ πάτερ Βασίλειε! Λίγο δυσανάλογα μου φαίνονται τα μεγέθη! 


Με τέτοια θλιβερά κείμενα ο μόνος που απέθανε και ετάφη είναι ο “Ορθόδοξος Τύπος”! 


Πληροφοριακά να πούμε ότι “ο νεοφανής και νεώκοπος αντιοικουμενιστής”, που υπαινίσσεται ο π. Βολουδάκης, είναι ο π. Θεόδωρος Ζήσης! 


Εν τω μεταξύ η διατριβή του για να γίνει Καθηγητής ήταν η έρευνά του για τον Γεώργιο Σχολάριο, όπου αποδεικνύει, ότι ο Γεώργιος Σχολάριος και μετέπειτα πρώτος, μετά την άλωση, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γεννάδιος ποτέ δεν υπήρξε ενωτικός. 


Αυτή η σύγχυση που έχει περάσει στην ιστορική βιβλιογραφία, όπου την μια παρουσιάζεται ως ενωτικός και την άλλη ως ανθενωτικός, οφείλεται σε πλαστά κείμενα του Βησσαρίωνα. 


Άσχετον! για όποιον δεν 

καταλαβαίνει.....


Σε κάθε περίπτωση ο π. Θεόδωρος Ζήσης αισίως έγινε 80 χρονών! Γεννήθηκε των Αγίων Θεοδώρων. Δεν ξέρω και τα γενέθλιά του -αν υποτεθεί ότι υφίσταται αυτή η γιορτή- αν είναι και αυτά κινητά! Είναι πλήρης ημερών και με έναν πλούτο στον πνευματικό του απολογισμό. Αξιοποίησε εκατό τοις εκατό τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και τα τάλαντα, που του ενεπιστεύθη ο Θεός. Τα χρησιμοποίησε όλα προς δόξαν Θεού και όχι για μάταιους θησαυρούς. 


Προ πάντων μαζί με την πρεσβυτέρα, νυν μοναχή Νεκταρία, αφήνουν στην Εκκλησία ένα λαμπρό παιδί, τον υιόν τους μοναχό 

π. Σεραφείμ Ζήση. 


Κάτω από την μηλιά 

έπεσε!


Όταν ο Θεός καλέσει τον π. Θεόδωρο, δεν θα αφήσει τίποτα στη μέση. Δεν ξέρω αν σε κάποιους τους πέφτει πλάκωμα η παρουσία του στην Εκκλησία, για πολλούς άλλους η ευχή μας είναι να έχει υγεία και μακροημέρευση, για να έχουμε ένα αποκούμπι να ακουμπήσουμε. Η πείρα του, η σύνεση, οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες για την Εκκλησία. 


Ας έχουμε λίγη ταπείνωση. Για τον Θεό είμαστε όλοι πολύτιμοι. 


Όμως πώς να το κάνουμε;! 


Ο καθείς εφ' ώ ετάχθη! 

No comments:

Post a Comment