Saturday, April 10, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Συγκινητική επιστολή προς τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο απέστειλε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας με την οποία συγχαίρει θερμά τον πρώην Καλαβρύτων επειδή κατηγόρησε, με ανοιχτή επιστολή του, τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προδότες της πίστεως, επειδή υπάκουσαν στην Πολιτεία για το κλείσιμο των ναών.


Πάντοτε πρέπει να συμβαίνει αυτό. Όπου υπάρχει παρέκκλιση σε θέματα πίστεως σε μία Ορθόδοξη Εκκλησία οι υπόλοιπες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες πρέπει να την ανακαλούν σε τάξη.


Γι’ αυτό ενθυμούμεθα με βαθεία ευγνωμοσύνη τον Μακαριώτατο Βαρσοβίας και Πάσης

Πολωνίας κ. Σάββα. 

1.) Να καταγγέλλει με δριμύτητα την Κοινή Δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου με τον μειοδότη της πίστεως Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο, ο οποίος υπέγραψε στην Αβάνα ανακοινωθέν που δεν λέγει τίποτα διαφορετικό από το διαβόητο κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης.


2.) Είμαστε εσαεί ευγνώμονες στον Μακαριώτατο Βαρσοβίας διότι η Εκκλησία της Πολωνίας απέσχε, για λόγους πίστεως, από την Σύνοδο της Κρήτης και γι’ αυτό δεν υπέγραψε το Κείμενο 6 

της Συνόδου 

του Κολυμπαρίου.

3.) Η Εκκλησιαστική Ιστορία, Μακαριώτατε Πολωνίας, θα γράψει το όνομά σας με χρυσά γράμματα, επειδή συνεχώς διαμαρτύρεστε για τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Φαναρίου και της Μόσχας και των υπόλοιπων Οικουμενιστών.


4.) Εκφράζουμε, επίσης, την ομόθυμη χαρά μας διότι αποστείλατε συνοδική επιστολή στην Εκκλησία της Ελλάδος με την οποία την επιτιμήσατε επειδή υπέγραψε το Κείμενο 6 

της Συνόδου της Κρήτης.

5.) Μας γεμίσατε με χαρά διότι αποστείλατε Συνοδική επιστολή στην Εκκλησία της Ρωσσίας και διαμαρτυρηθήκατε έντονα επειδή ο Σεβ. Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνας βυθίζει σε ξύδι την Αγία Λαβίδα, κάθε φορά που προσφέρει την Θεία Κοινωνία, επειδή φρονεί ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να γίνει αιτία μολυσμού από τον κορωνοιό.


6.) Σας ευχαριστούμε διότι με πρωτοβουλία δική σας, Μακαριώτατε, η Εκκλησία της Πολωνίας εξήλθε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών -γράφε αιρέσεων- και προπαντός διότι καταβάλλετε άοκνες προσπάθειες για να πείσετε όσες Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι μέλη του 

ΠΣΕ να το εγκαταλείψουν.

7.) Τέλος σας ευχαριστούμε, Μακαριώτατε Πολωνίας, διότι η Εκκλησία της Πολωνίας δεν κάνει συμπροσευχές και κοινές ποιμαντικές παραστάσεις με τους Παπικούς και άλλους αιρετικούς της Πολωνίας.


Μακαριώτατε Πολωνίας! Τους ανθρώπους ίσως καταφέρνουμε να τους ξεγελάσουμε.


Τον Θεό όμως κανείς δεν μπορεί να Τον ξεγελάσει.


Η Εκκλησία της Πολωνίας, Μακαριώτατε, μιλά για πιστότητα σε θέματα πίστεως;


Πόσος εμπαιγμός πια!


Και κάτι άλλο!


Ξέρετε τι πρόσεξα γενικά με τους κάθε λογής Ουκρανομάχους 

Μακαριώτατε; 

Είστε ακριβοί στα πίτουρα (τον Ρωσσικό εθνοφυλετισμό) και φτηνοί στο σιτάρι (τον αντιοικουμενιστικό αγώνα).


Υπάρχουν, βέβαια, και ελάχιστες εξαιρέσεις, που μιλούν για το Ουκρανικό, αλλά γνωρίζουν να το ιεραρχούν σωστά και γι’ αυτό πολεμούν προπαντός τον Οικουμενισμό, αλλά αυτές οι εξαιρέσεις είναι τόσο σπάνιες, ώστε υπογραμμίζουν ποιος είναι ο κανόνας.

4 comments:

  1. Διευκρινίστε μας κ. Τελεβάντο , τί είπε και τί δεν είπε ο μακαριώτατος Πολωνίας , γιατί μας μπερδέψατε !

    Και απο πού πήρατε αφορμή γι αυτό ? Απο την "συγκινητική " του επιστολή πρός τον σεβ. Καλαβρύτων για το κλείσιμο των ναών ?

    Η συγκίνηση είναι κάτι το μεταδοτικό ! Και εμάς μας συγκινεί η δική σας συγκίνηση !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ασφαλώς με αφορμή την επιστολή του Πολωνίας, ο οποίος θυμήθηκε τώρα την πιστότητα στην πίστη και όχι όταν συμμετείχε ενεργά σε κάθε είδους οικουμενιστικό έκτροπο.

      Delete
  2. Η απορία μου κ. Τελεβάντο , είναι ο Βολοκολάμσκ αυτό το ξύδι μετά τί το κάνει ? Τό πίνει ή βάζει νά το πιεί όποιον δεν χωνεύει ?

    Περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο μέ απασχολεί αυτό !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Υποθέτω ότι θα το ρίχνει στο χωνευτήρι

      Delete