Monday, July 4, 2016

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ


ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χαιρετίζουμε με πολύ ενθουσιασμό τη θαρραλέα ομολογία πίστεως του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία! Πρώτος από τους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδικάζει τις αντορθόδοξες αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης και δηλώνει ότι συντάσσεται με την ομολογιακή στάση του Σεβ. Ναυπάκτου Ιερόθεου ο οποίος αρνήθηκε να προσυπογράψει τις αποφάσεις της ανομίας της Συνόδου της Κρήτης που αναγνωρίζουν εκκλησιαστικότητα στους αιρετικούς.

Ο Σεβ. Γόρτυνος γίνεται ο πρώτος από τους επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος που ανακινεί το θέμα μετά τη Σύνοδο της Κρήτης και εξηγεί ότι για τον ίδιο είναι παράνομη η στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των άλλων συνθηκολόγων ιεραρχών που παρέβησαν τις εντολές που τους έδωσε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σεβ. Γόρτυνος και να αποκηρύξουν τη ληστρική Σύνοδο της Κρήτης. Και όχι μόνον αυτό. Πρέπει να ζητήσουν εξηγήσεις εν Συνόδω από τον παράσπονδο και μηχανορράφο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος φαλκίδευσε τις αποφάσεις της Ιεραρχίας Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επ’ ουδενί λόγω δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι αποφάσεις του Συνεδρίου της ανομίας της Κρήτης. Ήδη τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες, με αριθμό πιστών πέραν του 50% των Ορθόδοξων χρστιανών, δεν συμμετείχαν στη Σύνοδο και απορρίπτουν την κακόδοξη διδασκαλία της και την εγκυρότητα της σύγκλησης και της λειτουργίας της. Αν σ’ αυτούς συνυπολογιστούν και οι όπου γης συνειδητοί χριστιανοί σημαίνει ότι πέραν των δύο τρίτων των ορθόδοξων χριστιανών θεωρούν το Σύνοδο της Κρήτης ληστρική σύνοδο οι αποφάσεις της οποίας ούτε τους εκφράζουν ούτε τους δεσμεύουν.

Ο λόγος λοιπόν στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Σεβ. Ναυπάκτου και ο Σεβ. Γόρτυνος έπραξαν το καθήκον τους.

No comments:

Post a Comment