Tuesday, July 5, 2016

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο κήρυγμά του, για την εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο π. Θεόδωρος Ζήσης έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Είπε συγκεκριμένα ότι στη Σύνοδο της Κρήτης Μητροπολίτης της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε το αυτονόητο: Ότι ο Παπισμός δεν είναι Εκκλησία αλλά αίρεση.

Αντί να τον συγχαρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής του είπε: Μα είναι δυνατόν να λέμε ότι ο Παπισμός είναι αίρεση; Τι θα πω στον καρδινάλιο της Νέας Υόρκης; Ότι είναι αιρετικός;!!!

Αυτό είναι το πρόβλημα του Σεβασμιότατου Αμερικής!!! Οχι τι θα πει στο Θεό επειδή καταπατεί το θέλημά Του και αντιβαίνει την παράδοση της Εκκλησίας αλλά τι θα πει στον καρδινάλιο!!!

Είχα επισημάνει πριν καιρό ότι υπάρχει διάχυτη μια λανθασμένη εντύπωση: “Ο καυμένος ο Δημήτριος” λένε πολλοί. "Τι να κάνει; Έμπλεξε με τον Βαρθολομαίο και αναγκάζεται σαν αρχιερέας του Οικουμενικού Θρόνου να κάνει αβαρίες σε θέματα πίστεως." Έγραψα στο παρελθόν και το επαναλαμβάνω και τώρα ότι αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη. Ναι μεν έχουν δίκαιο όσοι ισχυρίζονται ότι υφίσταται πιέσεις από τον Πατριάρχη για να ξανανοίγεται οικουμενιστικά πλην όμως στα πλείστα -αν όχι σε όλα- συνευδοκεί η καρδία του.

Με πολλή θλίψη διαπιστώνω ότι πολλοί -υπογραμμίζω το πολλοί- στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου προβαίνουν σε άκρως οικουμενιστικές και Νεονικολαιτικές ενέργειες και δηλώσεις χωρίς ο Σεβασμιότατος να κάνει το παραμικρό για να τους ανακαλέσει σε τάξη.

Πολύ μας σκανδαλίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με τη στάση του επειδή έχει φρόνηση και παιδεία ουχί τυχούσα και όφειλε να γνωρίζει ότι έχει προσωπική ευθύνη στο Θεό για τις παντοειδείς οικουμενιστικές ασχημίες που μετέρχεται και για τους νεωτερισμούς και το Νεονικολαιτικό φρόνημα που κυοφορείται στην Εκκλησία της Αμερικής από στενούς συνεργάτες του.

No comments:

Post a Comment