Monday, October 29, 2018

Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ


Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Ισορροπημένη χαρακτήρισε τη θέση του Πάπα Φραγκίσκου επί του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.

«Η θέση του Βατικανού επί όσων συνέβησαν ή συμβαίνουν στην Ουκρανία, έχει κατ’επανάληψιν διατυπωθεί δημοσίως είτε από τον Πάπα, είτε από τους πληρεξούσιους εκπροσώπους του», τόνισε ο Ρώσος Ιεράρχης και συνέχισε, «ποτέ από το στόμα του Πάπα ούτε των εκπροσώπων του ακούσαμε καμία υποστήριξη προς τις ληστρικές πράξεις της Κωνσταντινουπόλεως. Ποτέ δεν ακούσαμε καμία υποστήριξη προς τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών οι οποίες αποβλέπουν στην εισαγωγή διακρίσεως εἰς βάρος των Ρωσοφώνων πληθυσμών. 

Παρατηρούμε μια πολύ ισορροπημένη γενικά θέση, την οποία διατυπώνει και ο Πάπας Φραγκίσκος προσωπικά, και το κράτος του Βατικανού, και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία σε πολύ διαφορετικά επίπεδα».

Μια προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων του οικουμενιστή Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα αποκαλύπτει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζει σθεναρά το Πατριαρχείο Ρωσσίας στην διένεξή του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφορικά με την επικείμενη εκχώρηση Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

Ο Σεβ. Βολοκολάμσκ λέγει ότι ο Πάπας δεν μπορεί να γίνει ο διαιτητής της διαφοράς μεταξύ των δύο Ορθόδοξων Πατριαρχείων, αλλά δεν μας εξηγεί για ποιο λόγο έσπευσε δύο φορές τον τελευταίο καιρό να ζητήσει την υποστήριξη του αιρεσιάρχη της Ρώμης για το Ουκρανικό.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το Βατικανό με κανένα τρόπο δεν υποστήριξε τις ληστρικές -όπως τις χαρακτήρισε- ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Απέκρυψε δηλαδή επιμελώς, ότι ο Ιησουίτης Πάπας εξέφρασε ανοιχτή υποστήριξη στην Εκκλησία της Ρωσσίας αμέσως μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ.

Αλλά δεν είναι μόνον ο Πάπας που επιστρατεύθηκε από την Εκκλησία της Ρωσσίας για να συνηγορήσει υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο μουφτής της Ρωσσίας, επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του επειδή θα εκχωρηθεί Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.!!!

Τώρα τι να περιμένουμε; Ότι ο Σεβ. Βολοκολάμσκ θα συναντήσει τον Δαλάι Λάμα και τους αγιατόλλαχ του Ιράν για να εξασφαλίσει πανθρησκειακή υποστήριξη υπέρ των θέσεων της Εκκλησίας της Ρωσσίας;

Τι κρίμα που επιδεικνύεται τόσος ζήλος για να εξυπηρετηθεί ο Ρωσσικός ηγεμονισμός και εθνοφυλετισμός και όχι για να καταπολεμηθεί ο Οικουμενισμός και η Σύνοδος της Κρήτης.

Το Πατριαρχείο Ρωσσίας αφόρισε το Άγιον Όρος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Μητροπόλεις της Δωδεκαννήσου, τις Μητροπόλεις της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, τους ομογενείς στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και στην Αυστραλία απλά και μόνον επειδή κινδυνεύει ο μεγαλοιδεατισμός των Ρώσσων στην Ουκρανία.

Σαν δεν ντρέπονται!

Παράλληλα οι ανεκδιήγητοι και αχαρακτήριστοι Οικουμενιστές του Φαναρίου προβαίνουν σε κυριολεκτικά εξοργιστικές οικουμενιστικές δηλώσεις που σκανδαλίζουν αφόρητα τους πιστούς. (Αναφέρομαι κυρίως σε πρόσφατες δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αλλά και του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χρυσαυγή). 

Ελπίζω να επανέλθω σύντομα για να σχολιάσω όσα αχαρακτήριστα δήλωσαν και ο Παναγιώτατος και ο Άγιος Αρχιδιάκονος. Πρόκειται για άθλιες δηλώσεις που προσβάλλουν καίρια την ορθόδοξη συνείδηση.

1 comment:

  1. Αν δεν κάνω λάθος, στο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Μόσχας δεν αναφέρονται οι μητροπόλεις των Νεων Χωρών αλλά μόνο η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, το Άγιον Όρος και φυσικά οι μητροπόλεις του εξωτερικού.

    ReplyDelete