Thursday, May 22, 2014

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Με βαθύτατη θλίψη οι πιστοί πληροφορούνται τις συνεχείς οικουμενιστικές ασχημίες πριν την επικείμενη συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Οικουμενικού Πατριάχη Βαρθολομαίου στα Ιεροσόλυμα.

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Κοινή δέηση υπέρ της ενότητας της χριστιανοσύνηςκαι του οικουμενικού διαλόγου, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ στην Παναγία των Παρισίων, καθολικοί και ορθόδοξοι ιερείς.
Πρωτοστάτησαν ο αρχιεπίσκοπος Παρισίων Αντρέ Βεντρουά και ο μητροπολίτης Γαλλίας και εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ΕΕ, κ. Εμμανουήλ.

Η κοινή δέηση έγινε ενόψει της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο και άλλους επικεφαλής διάφορων εκκλησιών, σε συμπροσευχή την ερχόμενη Κυριακή (25 Μαΐου), στον Πανάγιο Τάφο. Με την ευκαιρία της συνάντησης θα υπογραφεί κοινή διακήρυξη.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της χθεσινής «κοινής προσευχής» στην Παναγία των Παρισίων, η φωτογραφία του εναγκαλισμού ανάμεσα στον Πάπα Παύλο τον ΣΤ' και τον πατριάρχη Αθηναγόρα στην πρώτη συνάντησή τους στα Ιεροσόλυμα, προβλήθηκε σε ένα μεγάλων διαστάσεων πανό πάνω από την Αγία Τράπεζα.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Εμμανουήλ, χαιρέτισε το πολυπληθές εκκλησίασμα και μίλησε για την κοινή αναζήτηση της ενότητας των δύο εκκλησιών, που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια. Αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές, που για αιώνες τις απομάκρυναν από «το πνεύμα της κοινωνίας Χριστού» που υπαγορεύει τους τρόπους συμβίωσης ανάμεσα στους πιστούς.

Εξάλλου, ο αρχιεπίσκοπος Παρισίων μίλησε για το «σοκ» που προκάλεσε πριν από 50 χρόνια, η «αναπάντεχη προσέγγιση των δύο εκκλησιών, που για αιώνες αγνοούσαν η μια την άλλη».

Ανέλυσε στη συνέχεια το πώς ο ίδιος βλέπει τον οικουμενικό διάλογο: «Οικουμενισμός σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε ότι καθεμία από τις εκκλησίες μεταφέρει ένα μέρος από τη διδασκαλία Χριστού. Οφείλουμε να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο, όχι για να τον κάνουμε όμοιό μας, ούτε να γίνουμε και εμείς όμοιοι αυτού. Στόχος είναι να μάθουμε να ζούμε μαζί, μοιραζόμενοι την εμπειρία Χριστού» τόνισε.

Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από την έναρξη του οικουμενικού διαλόγου, ο γαλλικός οίκος Cerf κυκλοφόρησε βιβλίο με τίτλο «Το πνεύμα της Ιερουσαλήμ». Το βιβλίο συνυπογράφουν, για μεν την Ορθόδοξη Εκκλησία ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, για δε την Καθολική ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ.”

Προσέξτε προπαντός πώς ορίζει τον Οικουμενισμό ο παπικός “Αρχιεπίσκοπος” Παρισίων:

«Οικουμενισμός σημαίνει ότι αποδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε ότι καθεμία από τις εκκλησίες μεταφέρει ένα μέρος από τη διδασκαλία Χριστού. Οφείλουμε να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο, όχι για να τον κάνουμε όμοιό μας, ούτε να γίνουμε και εμείς όμοιοι αυτού. Στόχος είναι να μάθουμε να ζούμε μαζί, μοιραζόμενοι την εμπειρία Χριστού»

Ξεκάθαρη αποδοχή της “θεωρίας των κλάδων”, η οποία θεωρεί ότι καμία από τις υφιστάμενες Εκκλησίες -όπως χαρακτηρίζει τις Προτεσταντικές Ομολογίες αλλά και τις Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες- δεν κατέχουν το πλήρωμα της αλήθειας.

Θα αντιτείνει κάποιος ότι δεν ευθύνεται ο Σεβασμιότατος Γαλλίας για την κακοδοξία του Παπικού “Αρχιεπισκόπου” Παρισίων. Ορθό αυτό πλην όμως αφού συμπροσεύχεται μαζί του και αφού τον ακούει να διατυπώνει τις κακοδοξίες και δεν αντιδρά πώς δεν ευθύνεται;
ΒΑΡΘΟ

No comments:

Post a Comment