Friday, January 28, 2022

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Σε πρόσφατό μας άρθρο, θέσαμε το ερώτημα, πώς οδηγήθηκε στα Τάρταρα ο αντιοικουμενιστικός αγώνας και τι πρέπει να γίνει για να αναζωογονηθεί.


Δυστυχώς τα τελευταία 5 χρόνια η σωστή ιεράρχηση, που ακολουθείτο, με πολλή 

επιτυχία, για δεκαετίες, 

έχει ανατραπεί άρδην.


Αντί να έχουμε πρώτο στις προτεραιότητές μας τον αντιοικουμενιστικό αγώνα, τα πέντε τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα από τότε που Αποτειχίστηκε ο π. Θεόδωρος Ζήσης και οι συν αυτώ, πελαγοδρομούμε με πυξίδα, η οποία λίγο ή καθόλου σχετίζεται με τον Οικουμενισμό.


1.) Στην αρχή, αντί να συζητούμε για τον Οικουμενισμό, αρχίσαμε ατέρμονες συζητήσεις για την Αποτείχιση, αν πρέπει να γίνει, αν είναι υποχρεωτική ή δυνητική, 

ποιος θα είναι ο ηγέτης 

της κτλ.. 


Έτσι ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού, πέρασε σε δεύτερη μοίρα και το αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο διχάστηκε βαθιά και από τότε δεν λέγει να ανανήψει.


2.) Ύστερα προέκυψε το Ουκρανικό, που υποβάθμισε τον αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού ασύγκριτα περισσότερο. 


Από την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, σπανίως ή περιστασιακά γίνεται έκτοτε αναφορά στον αγώνα 

εναντίον του Οικουμενισμού. 


3.) Το τελευταίο μοιραίο χτύπημα εναντίον του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού κατάφερε η πανδημία του κορωνοιού. Οι “λοιμωξιολόγοι” και οι εμβολιομάχοι της κακής ώρας έπνιξαν κυριολεκτικά και την τελευταία ικμάδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα, για τον οποίο έκτοτε γίνεται ελάχιστη ή περιστασιακή αναφορά.


Ως επακόλουθο, ο αντιοικουμενιστικός αγώνας -όπως φάνηκε ανάγλυφα με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου σε Κύπρο και Ελλάδα-πνέει κυριολεκτικά τα λοίσθια και βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεψυχήσει ολότελα, προς άφατη -βεβαίως- αγαλλίαση των Οικουμενιστών, οι οποίοι πέτυχαν περηφανή νίκη χωρίς να 

ρίξουν ούτε ένα βόλι.!!!


Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι πώς θα αναστραφεί το σημερινό ψοφοειδές κλίμα εναντίον του Οικουμενισμού και ο αντιοικουμενιστικός αγώνας να αποκτήσει την αίγλη που είχε για δεκαετίες, μέχρι πριν 5 χρόνια.


Αυτό το ερώτημα θα μας απασχολήσει σε προσεχές άρθρο.

No comments:

Post a Comment