Friday, February 19, 2010

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΛΑΟ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ


Του Καθηγητή Βασίλειου Κερμενιώτη


========================


Διάβασα σήμερα την εγκύκλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και πραγματικά «βγήκα από τα ρούχα μου». Είναι απίστευτο το πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη του πιστού λαού. Ο Πατριάρχης, απ’ ό,τι φαίνεται, πρέπει να θεωρεί τους συνεπισκόπους του, τους κληρικούς και τους λαϊκούς της Εκκλησίας μας, τελείως αφελείς και ανόητους. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η ξεδιάντροπη παρουσίαση του μαύρου ως άσπρου, του πικρού ως γλυκού! (Ησ. ε’ 20).

Γράφει, επί παραδείγματι, ότι κάποιοι «κύκλοι» βάλουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο «χωρίς να παρέχουν καμμίαν απόδειξιν ότι κατά τας επαφάς της με τους μη Ορθοδόξους η Ορθόδοξος Εκκλησία εγκατέλειψε η αρνήθηκε τα δόγματα των Οικουμενικών Συνόδων και των πατέρων της Εκκλησίας μας.»

Και ερωτούμε τον Πατριάρχη και τους περί αυτόν:

1ον Αναγνωρίζοντας εκκλησιαστική υπόσταση στους Παπικούς, δεν αθετείτε το δόγμα της «Μιάς Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας» του Συμβόλου της Πίστεως, το οποίο θέσπισε η Β’ Οικουμενική Σύνοδος; Εμείς, οι «ζηλωτές», μπορούμε να σας υποδείξουμε πλήθος Αγίων και Συνόδων που απερίφραστα και χωρίς ψευδοευγένειες καταδίκασαν τον Παπισμό ως αίρεση. Εσείς, μπορείτε να μας υποδείξετε έστω και ένα Άγιο ή μία Σύνοδο που να διακήρυξαν τα αντίθετα; «Ιδού η Ρόδος» Παναγιώτατε: Διαψεύστε μας, αποστομώστε μας!

2ον Αναγνωρίζοντας εκκλησιαστική υπόσταση σε όλες (340) τις αιρετικές ψευδοεκκλησίες του «Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών» (ΠΣΕ), δεν αθετήσατε επίσης το ίδιο δόγμα της Εκκλησίας μας; Μπορείτε να μας πείτε σε ποιά εποχή της εκκλησιαστικής ιστορίας οι αιρέσεις αναγνωρίζονταν ως «αδελφές Εκκλησίες»;

Παναγιώτατε, είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στην τελευταία Συνέλευση του Π.Σ.Ε. που έγινε το 2006 στη Βραζιλία, υιοθετήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ένα «εκκλησιολογικό» κείμενο στο οποίο απαρνηθήκατε την αλήθεια ότι η Ορθοδοξία είναι η «Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» και ότι αυτό που οριοθετεί την Εκκλησία είναι η κοινή ορθή Πίστη, η Παράδοση και η Αποστολική διαδοχή; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι δεχτήκατε ότι, εμείς οι ορθόδοξοι, είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε σε κοινωνία με όλες τις ομολογίες του Π.Σ.Ε., προκειμένου να εκπληρώσουμε την Καθολικότητά μας; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι τις δογματικές αποκλίσεις τις ονομάσατε «διαφορετικές διατυπώσεις της ίδιας Πίστης» και «ποικιλία Χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος»; Αλλά τι να απαντήσετε; Δυό χρόνια αργότερα, ομιλώντας στην έδρα του Π.Σ.Ε. στην Ελβετία επαινέσατε αυτήν την επαίσχυντη συμφωνία!

Παναγιώτατε, είναι ψέμα αυτό που λέτε ότι εμείς είμαστε αντίθετοι στους διαλόγους με τους ετερόδοξους. Δεν είμαστε αντίθετοι, είμαστε υπέρ των διαλόγων, αλλά εσείς, εκ πρωιμίου, υπονομεύετε τους διαλόγους αυτούς, κάνοντας απαράδεκτες υποχωρήσεις στα της Πίστεως.

Επίσης, επικαλείσθε την εξουσιοδότηση που, δήθεν, σας δίνουν οι Σύνοδοι και οι «πανορθόδοξες αποφάσεις». Και σας ερωτώ:

1ον Ποια Σύνοδος και ποια «πανορθόδοξη απόφαση» αποφάσισε ότι επιτρέπονται στο εξής οι συμπροσευχές με αιρετικούς και δεν συνιστούν πλέον κανονικό παράπτωμα;

2ον Ποια Σύνοδος και ποια «Πανορθόδοξη απόφαση» επέτρεψε στους αιρετικούς όχι απλώς να παρίστανται, αλλά και σχεδόν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε ορθόδοξες Θ. Λειτουργίες;

3ον Ποια Σύνοδος και ποια «πανορθόδοξη απόφαση» σας επέτρεψε να αποδεχθείτε το αντίχριστο κείμενο του ΠΣΕ στη Βραζιλία;

4ον Ποια Σύνοδος και ποια «πανορθόδοξη απόφαση» σας έδωσε το δικαίωμα να υποστηρίζετε ότι έχουμε τον ίδιο Θεό με τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους; Οι πανθρησκειακές κακοδοξίες σας ετοιμάζουν το έδαφος για την έλευση του Αντίχριστου!

5ον Ποια Σύνοδος και ποια «πανορθόδοξη απόφαση» σας επέτρεψε να αποκαλέσετε «ευλογημένη» την Εβραϊκή Συναγωγή της Ν. Υόρκης και να γράψετε ότι Συναγωγές είναι «τόποι λατρείας του Θεού»; Πως τολμάτε και λέτε τέτοια λόγια τη στιγμή που ο ίδιος ο Χριστός τις αποκαλεί «Συναγωγές του Σατανά»( Αποκ. 2:8-9);

Πώς τολμάτε, Παναγιώτατε, να εξευτελίζετε την Ορθοδοξία λέγοντας ότι το Πατριαρχείο των Ορθοδόξων αγωνίζεται «για τις ίδιες αξίες και ιδανικά» με τις αιμοσταγείς ΗΠΑ, επαινώντας την γιγαντιαία πολυεθνική Coca Cola (που, εκτός των άλλων, στην Ρωσία προσέβαλε τα θρησκευτικά σύμβολα) και δωρίζοντας κοράνια, τα οποία αποκαλέσατε «άγια» και «σπουδαία»;

Γράψαμε κάτι ψευδές ή ανακριβές Παναγιώτατε; «Ιδού η Ρόδος»: Διαψεύστε μας, αποστομώστε μας! Ο Χριστός καταδέχθηκε να συνομιλήσει με πόρνες και εγκληματίες, κι εσείς δεν καταδέχεσθε να ασχοληθείτε μαζί με εμάς, που είμαστε μέλη του σώματος της Εκκλησίας, τη στιγμή που διαλέγεσθε με το «κάθε καρυδιάς καρύδι»: αιρεσιάρχες, ιμάμηδες, ραβίνους, βουδιστές, κομφουκιανιστές κ.ά;

Φυσικά, δεν πρόκειται να δώσετε καμία απάντηση διότι οι αιρετικές κακοδοξίες σας δεν εδράζονται πουθενά! Μπορεί, τόσο καιρό, να εμπαίζετε και να εξαπατείτε πολύ απληροφόρητο κόσμο, το Θεό όμως δε θα μπορέσετε να τον εμπαίξετε, διότι «θεός ου μυκτηρίζεται» (Γαλ. 6:7) Το μόνο που μπορεί να κάνετε, ευρισκόμενος σε θέση εξουσίας, είναι να κινήσετε διαδικασίες διώξεων εναντίον μας. Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσουμε, ότι, το 1993, αφορίσατε ένα κορυφαίο θεολόγο, χωρίς απολογία και χωρίς να του κοινοποιήσετε τον αφορισμό, κάτι που ούτε τα πλέον ολοκληρωτικά καθεστώτα αποτόλμησαν ποτέ απέναντι σε αντιφρονούντες!

Αυτό που σας πείραξε είναι ότι ο πιστός λαός, που τόσο καιρό οι δεσποτάδες τον κρατούσαν στο σκοτάδι, τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να ενημερώνεται και να μαθαίνει την αλήθεια. Μέχρι τώρα η παναίρεση του Οικουμενισμού, της οποίας εσείς είσθε επικεφαλής, έκανε προέλαση σχεδόν ανενόχλητη.

Είστε τυχερός που δεν είναι σήμερα ενεργός ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης γιατί η στεντόρεια ελεγκτική φωνή του θα έκανε εσάς και τους ομοϊδεάτες σας να τρέχετε να κρυφτείτε σε καμιά «τρύπα» σαν τα ποντίκια! Αλλά δεν απελπιζόμαστε. Ο Κύριος θα αναδείξει και από τις πέτρες νέους «Μάρκους Ευγενικούς» που θα υπερασπιστούν την Αγία Εκκλησία Του. (Υπ’ όψιν ότι υπάρχει και ο γνωστός και καταγεγραμμένος λόγος του πατρός Παϊσίου: «Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τώρα τη «μάχαιρα». Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες»)


No comments:

Post a Comment