Wednesday, November 17, 2021

ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ-ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ!!!

 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ 


Του Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρου

=====


Σκέφτομαι ότι ένας άλλος αξιόλογος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως ήταν μόλις πριν λίγες μέρες εδώ στη χώρα μας και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή – ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, του οποίου η «βασιλεία» στον θρόνο του Χρυσοστόμου ήταν πολύ μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά όχι απαραίτητα πολύ πιο εύκολη. Ο Ιερός Χρυσόστομος ήταν γνωστός τόσο για το ότι έλεγε την αλήθεια όσο και για το ότι κατείχε «απίστευτα» τις Γραφές και κήρυττε με τρόπο κομψό και εύγλωττο.


Και ο Πνευματικός μας πατήρ στην Κωνσταντινούπολη έχει την ίδια Αποστολική αρετή να λέει την αλήθεια με αγάπη. Πράγματι, δεν φοβάται να πει την αλήθεια στην Εκκλησία. Και μοιράζεται το ίδιο 

θάρρος και την ίδια τόλμη με τον 

άγιο προκάτοχό του.


Γι’ αυτό στη σημερινή συγκέντρωση για τη Θεία Ευχαριστία αισθανόμαστε τη διπλή παρουσία αυτών των γιγάντων της πίστεως της Αγίας Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Ο πρώτος διώχθηκε από το Κράτος –την τότε Αυτοκρατορία– και από «ψευδαδέρφους» εντός της Εκκλησίας, όπως και τώρα ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης.


Βλέπετε πώς οι Άγιοι της Εκκλησίας δεν υποχωρούν, «έστω και για μια στιγμή». Αυτός ήταν ο Άγιος Παύλος. Αυτός ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Και αυτός είναι ο Οικουμενικός 

Πατριάρχης Βαρθολομαίος!


Αυτές τις μέρες, που σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τόσες προκλήσεις για τη Μητέρα Εκκλησία – μέσα και έξω από το Σώμα της Ορθοδοξίας – ας παρακαλέσουμε θερμά τον Ιερό Χρυσόστομο να προσέχει την καθέδρα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου Αποστόλου, που υπηρέτησε με τόση ειλικρίνεια, αφοσίωση, ευσέβεια. Είθε να φυλάττει τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη – να τον ελεεί με υγεία, μακροζωία και σθένος να ηγείται της Εκκλησίας, η οποία ενίοτε αντιστέκεται στην κανονική τάξη που τόσο καλά γνωρίζει ο Παναγιώτατος.  


Ας δοξάσουμε τον Θεό, που αναδεικνύει ηγέτες και ήρωες της Πίστεως όπως ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ώστε η Εκκλησία να ζει πάντα με ελπίδα για την πληρότητα της Πίστεως.


orthodoxianewsagenc


πηγή


Ιστολόγιο “Ορθοδοξία και Οικουμενισμός”


No comments:

Post a Comment