Monday, October 18, 2021

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ


ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ


Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

 

Την Κυριακή 17 τρέχοντος τελέστηκε στον παπικό ναό Σαιν Ετιέν ντυ Μον στο Παρίσι, Ορθόδοξος εσπερινός για τον Άγιο Διονύσιο από τον Σεβ.  Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Δημήτριο.


Στον εν λόγω εσπερινό παρέστη (με άπασαν την «αρχιερατικήν» αυτού στολήν) ο παπικός «αρχιεπίσκοπος» της πόλεως κ. Μισέλ Οπετί. 


Στην φωτογραφία διακρίνονται εκατέρωθεν του εν λόγω παπικού 

αξιωματούχου τρεις 

ακόμη παπικοί 

«ιερωμένοι». 

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας είναι ενδεδυμένος τον αρχιερατικό αυτού μανδύα και δίπλα του παρίσταται ένας ιερέας με τα άμφιά του και ένας διάκονος, επίσης με τα άμφιά του. 


Άρα έχουμε μια συμπροσευχή, ένα ακόμη οικουμενιστικό έκτροπο, μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας. 


Η επανάληψη ενός κακού δεν το μετατρέπει σε καλό, ούτε το δικαιώνει με οιονδήποτε τρόπο. 


Με όποιο τρόπο κι αν μαγειρέψουμε τις πέτρες, όποια συνταγή κι αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα, όποιο σεφ και αν καλέσουμε να τις 

μαγειρέψει, δεν τρώγονται 

με τίποτε. 

Εβραγχίασεν ο λάρυγγάς μας να επαναλαμβάνουμε, πάλιν και πολλάκις εις όλους τους τόνους, ότι αυτά είναι απαγορεύμενα απολύτως και τελεσιδίκως από τους Ιερούς Κανόνες. 


Ο 45ος  κανόνας των Αγίων 

Αποστόλων βροντοφωνάζει: «Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος μόνον,αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικοίς ενεργήσαι τι καθαιρείσθω». 


Από την άλλη ο 33ος κανόνας της εν Λαοδικεία Συνόδου κραυγάζει στεντορείως: 

«Ότι ου δει αιρετικοίς 

ή σχισματικοίς 

συνεύχεσθαι». 

Όσο κι αν οι Οικουμενιστές έχουν σφραγίσει με βουλοκέρι πρώτης ποιότητος τα ώτα τους για να μην ακούουν τα κελεύσματα των θείων και Ιερών Κανόνων, αλλά και των αποστολικών παραδόσεων («αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού») οι κανόνες είναι εκεί, οι αποστολικές φωνές είναι εκεί. 


Καμμιά παραφωνία, καμμιά οικουμενιστική παρερμηνεία δεν μπορεί να τους αλλοιώσει. 


Πώς θα πορευθεί κατά Θεόν ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας όταν αμαυρώνει τη διακονία του συναυλιζόμενος και συναγελαζόμενος με εσμόν αιρετικών; 

No comments:

Post a Comment