ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========
Ενώ από παντού μας έρχονται μαύρα μαντάτα ξάφνου στο καλό ιστολόγιο “Ημερολόγιο Αποδημίας” διαβάζουμε ορισμένες στατιστικές και αριθμούς, που μας δίνουν όχι απλά κουράγιο, αλλά και βάσιμη ελπίδα ότι, αν υπάρξει η σωστή διαχείριση, υπάρχουν τελικά οι δυνατότητες να βγούμε από την οικονομική κρίση που μας μαστίζει.
Αντιλαμβάνομαι τις δικαιολογημένες αντιρρήσεις.
- Μα η πραγματική κρίση δεν είναι οικονομική! Είναι πνευματική! Αλίμονον και αν το αμφέβαλλα. Αλίμονον και αν ιεραρχούσα τα θέματα διαφορετικά.
Ας μη μας διαφέυγει, όμως, ότι η ανθηρή οικονομία είναι η μόνη που μπορεί να ανατρέψει το ανισοζύγιο δυνάμεων στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο, επειδή ο προαιώνιος εχθρός του ευλογημένου μας Γένους καραδοκεί και μας απειλεί με ολοκληρωτικό αφανισμό.
Μόλις χθες είχαμε τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που υπέστη την πρώτη μεγάλη εθνοκάθαρση του αιώνα μας, και η οποία έγινε πρότυπο και των άλλων εθνοκαθάρσεων και Γενοκτονιών που ακολούθησαν τον 20ον αιώνα.
Μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας, με την αγορά και την κατασκευή των οπλικών συστημάτων που μπορούν να αποκρούσουν τη σημερινή Τουρκική υπεροπλία σε θάλασσα, γη και αέρα και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα της ανάπτυξης πολλών τομέων της εθνικής μας ζωής.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το κείμενο που μας έδωσε την αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.
*****
ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
===========
Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι -κρατηθείτε-10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέϊζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων (ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
Μέχρι και ΠΟΡΣΕ (!) φτιάχνομε στην Κατερίνη (δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS). Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα.
ΠΗΓΗ:
Ημεροόγιο Αποδημίας
No comments:
Post a Comment