Γιατί, άραγε, δεν είδαμε διαδηλώσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο εναντίον των εκτρώσεων;
Τόσες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά για επαγγελματικά και άλλα αιτήματα.
Για την εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνόπουλων κάθε χρόνο δεν έπρεπε να διοργανωθεί ένα δυναμικό Πανελλήνιο και ένα Παγκύπριο Συλλαλητήριο;
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ
=====
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Μαδρίτης κατά των αμβλώσεων, που στην Ισπανία επιτρέπονται στη διάρκεια των 14 πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης.
Φωνάζοντας τα συνθήματα «Ναι στη ζωή» και «Η νεολαία ενωμένη αγωνίζεται για τη ζωή», οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην οδό Σεράνο μέχρι την Πουέρτα δε Αλκαλά, όπου άφησαν εκατοντάδες πράσινα μπαλόνια «στη μνήμη των παιδιών που δεν γεννήθηκαν», όπως είπαν οι οργανωτές.
«Η άμβλωση θα έπρεπε να απαγορεύεται. Από τη σύλληψη υπάρχει μια ζωή που είναι ανεξάρτητη από τη μητέρα και έχει όλα τα δικαιώματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αλεχάντρα Αντόν, μια 32χρονη νοσηλεύτρια που ήρθε στη διαδήλωση μαζί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της ηλικίας ενάμιση έτους και τριών μηνών.
Η διαδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γιορταστική ατμόσφαιρα με πλακάτ όπως «Το δικαίωμα στη ζωή είναι για όλους χωρίς εξαίρεση», οργανώθηκε έπειτα από έκκληση της πλατφόρμας «Ναι στη Ζωή».
Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η οποία ψηφίσθηκε το 2010 από την αριστερά, οι γυναίκες μπορούν να κάνουν άμβλωση στη διάρκεια των 14 πρώτων μηνών της κύησης, μια προθεσμία που ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) είχε εκπονήσει το 2013 ένα σχέδιο μεταρρύθμισης για τον περιορισμό της άμβλωσης σε μερικές περιπτώσεις, όμως η πολεμική που ακολούθησε το έκανε να αποσύρει το σχέδιό του.
Ενώ η αριστερά εξακολουθεί να υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, ο επικεφαλής του PP Πάμπλο Κασάδο προτείνει την επιστροφή στη νομοθεσία της δεκαετίας του 1980 που ήταν πιο περιριστική από τον σημερινό νόμο.
ΠΗΓΗ:
Πενταπόσταγμα