Wednesday, May 30, 2018

ΓΕΝΝΑΙΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ


ΓΕΝΝΑΙΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο “Εθνικός Κήρυξ” μεταδίδει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ζήτησε, από τον Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο, να υποβάλει την παραίτησή του, από τον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Σεβ. Αμερικής δεν πτοήθηκε και με γενναιότητα αρνήθηκε -απολύτως προς τιμή του- να αποδεχτεί την ατιμωτική, ανέντιμη, αντικανονική και ιταμή αξίωση του Πατριάρχη. Δήλωσε, μάλιστα, εν Συνόδω ότι θα παραμείνει στο πηδάλιο της Εκκλησίας, για να επιλύσει τα σοβαρά υπάρχοντα προβλήματα. 

Ο κ. Καλμούκος αναφέρει ότι ο Πατριάρχης δεν πρόκειται να παραιτηθεί του σκοπού του -είναι άλλωστε αδίστακτος-, αλλά θα μεταθέσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, χωρίς την συγκατάθεσή του, σε κάποια πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Ο Πατριάρχης θέλει να ξεφορτωθεί επειγόντως τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, που θα είναι οπωσδήποτε υποκείμενο του φυράματος του Οικουμενιστή, Νεωτεριστή, Κολυμπαρίτη, Νεονικολαίτη, Νεορθόδοξου και ορισμένα άλλα, Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Εκκλησία της Αμερικής.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν έχει καμία απολύτως μέριμνα, για την κατά Θεόν προκοπή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ούτε την παραμικρή αγάπη και σεβασμό προς το ποίμνιό της Εκκλησίας μας.

Το μόνον που ενδιαφέρει τον Παναγιώτατο, είναι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής: 

1.) Να συνεχίσει και να αυξήσει -σε πολλαπλάσιο βαθμό- τα εκατομμύρια που του χορηγεί κάθε χρόνο,

2.) Να συνεχίσει η αποτελεσματική υποστήριξη, υπέρ των αιτημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που παρέχει στον Οικουμενικό Θρόνο η Αρχιεπισκοπή και η Ομογένεια με τις παραστάσεις που κάνει στον Λευκό Οίκο, στο Κογκρέσσο και στα άλλα κέντρα αποφάσεων στην Ουάσινγκτων, και

3.) Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής να μη γίνει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εμπόδιο στους οικουμενιστικούς του σχεδιασμούς, με την εκλογή αδιάβλητου Αρχιεπισκόπου με παραδοσιακό φρόνημα.

Με αυτά τα δεδομένα είναι φυσικό επόμενο, ότι ιεράρχες, με φόβο Θεού, αποκλείονται, εξ ορισμού, από το short list του Παναγιώτατου για τον Θρόνο της Αμερικής. 

Δυστυχώς όλοι ανεξαίρετα οι φημολογούμενοι ως δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου Αμερικής (Σεβασμιώτατοι Προύσσης Ελπιδοφόρος, Γαλλίας Εμμανουήλ, Δαρδανελλίων Νικήτας και όχι μόνον) είναι ο ένας χειρότερος, από τον άλλο, από κάθε άποψη.

Ερώτηση προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο:

Παναγιώτατε! Είστε απολύτως βέβαιος ότι δεν υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως;

No comments:

Post a Comment