Thursday, May 17, 2018

ΑΗΘΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΗΘΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ π. Β. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Πολλές φορές εκφράσαμε την απαράσκειά μας για το πρόσωπο, τις μεθοδείες και κυρίως τις κακοδοξίες του σεβαστού μας π. Βασίλειου Βολουδάκη, χωρίς να χάσουμε ποτέ τον σεβασμό και την αγάπη που τρέφουμε προς το σεπτό του πρόσωπο.

Γι’ αυτό αποδοκιμάζουμε έντονα τον αήθη τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και πλειάδα αρχιερέων, Καθηγητών πανεπιστημίων κτλ..

Συγκεκριμένα, από τις 21-25 Μαίου διοργανώνεται, από την Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, το όγδοο διεθνές συνέδριο ορθοδόξου Θεολογίας, με θέμα “Αγία και Μεγάλη Συνοδος. Η Ορθόδοξη θεολογία τον 21ον αιώνα”.

Είναι εντελώς αδιανόητο να διοργανώνονται Συνέδρια και Ημερίδες υπέρ ή κατά της Συνόδου της Κρήτης.

Τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και οι άλλοι Ιεράρχες και Καθηγητές πανεπιστημίου που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, όφειλαν ανυπερθέτως να γνωρίζουν ότι η Σύνοδος της Κρήτης "απέθανεν και ετάφη".

Θα μου πείτε: Μα καλά! Τι ακριβώς έγινε και θάφτηκε Σύνοδος 10 Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών στην οποία συμμετείχαν 170 σχεδόν επίσκοποι και 10 Πρωθιεράρχες;

Της έδωσε θανατηφόρο εμβόλιο ο κορυφαίος θεολόγος π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο ομόφρων και ισοστάσιος του Φαρμακίδη και του Μακράκη, ο οποίος συνέγραψε το περισπούδαστο άρθρο “Η Σύνοδος της Κρήτης απέθανε και ετάφη”. Οπότε -φυσικά- αυθωρεί και παραχρήμα, άνευ πάσης αντιλογίας, η Σύνοδος εξεμέτρησε το ζην και μπήκε στο μνήμα.

Θα αντιτείνετε ίσως: Μα δεν καταργούνται οι αποφάσεις μιας Συνόδου χωρίς να συνέλθει άλλη Σύνοδος για να τις αναιρέσει.

Ουδεμία αντίρρηση. Αυτή ακριβώς είναι η  διαδικασία ακύρωσης μιας Συνόδου.

Όχι, όμως, όταν ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης cum ex cathedra των Εξαρχείων και της Κάνιγγος loquitur.

Roma locuta, causa finita est.

Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας η εκκλησιαστική Ιστορία θα συναριθμήσει το άρθρο του σεβαστού Γέροντος, για τον θάνατο και την ταφή της Συνόδου της Κρήτης, ανάμεσα στα κορυφαία Δογματικά και Συμβολικά Κείμενα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και όσοι αντιλέγουν στις θέσεις που διατυπώνει θα μείνουν εσαεί στιγματισμένοι στην συνείδηση της Ορθοδοξίας. 

Ο σεβαστός π. Βασίλειος γαρ "έφα".!

Ακουέτωσαν ταύτα και τα μειράκια της Θεολογίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, π. Θεόδωρος Ζήσης, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης κτλ., οι οποίοι θεωρούν, ότι η Σύνοδος της Κρήτης ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει και μόνον ο Θεός μπορεί να μας γλυτώσει από τα χέρια της.

Και ερχόμαστε στο διά ταύτα!

Πότε, είπαμε, Μακαριώτατε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμε, θα κινήσετε την διαδικασία για την καθαίρεση του σεβαστού πατρός;

2 comments:

  1. Θά γράψει άραγε άρθρο ο σεβαστός πατήρ για το συνέδριο της Θεσσαλονίκης ; Άν γράψει θά το τιτλοφορήσει κάτι σαν μνημόσυνο : " αι χείρες σου εποίησάν με και έπλασάν με " κ.τ.λ.

    ReplyDelete
  2. Mή συκοφαντείτε κ. Τελεβάντο τον σεβαστό πατέρα τόσο πολύ ! Θά σας μαλώσει ο Σημάτης ! Εσύ βρέ Σημάτη τελικά μέ ποιόν είσαι ; Μήπως θα συμμαχήσεις και μέ τον διάβολο προκειμένου να πλήξεις αυτούς που θέλεις ; Τελικά απέθανε και ετάφη η Σύνοδος της Κρήτης ή όχι ; Ο Σημάτης τί λέει ;

    ReplyDelete