Wednesday, May 30, 2018

ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ;


ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παναγιώτατε! Ακροάσθε της φωνής του ποιμνίου σας στην Αμερική; Διαβάσατε το σημερινό ρεπορτάζ του ιστολογίου “Καλάμι”, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση, για να αντιληφθείτε ότι παίζετε με την φωτιά και προξενείτε μεγάλο κακό στην Εκκλησία, στην Ομογένεια, αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο;

Όπως γνωρίζετε, Παναγιώτατε, το ιστολόγιο “Καλάμι” έχει πολύ σπάνια ενημέρωση και πρόσβαση σε πηγές που οι πολλοί αγνοούμε.

Οι διαχειριστές του έχουν, επίσης, μοναδική ικανότητα να γράφουν λακωνικά, αλλά περιεκτικά and to the point. Πάντοτε!

Ως εικός έχει πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα και -το κυριώτερο- επηρεάζει -πολλές φορές- αποφασιστικά τις εξελίξεις.

Το παρακουθώ πάντοτε προσεκτικά για να ενημερώνομαι, αν και όταν αναφέρεται σε εκκλησιαστικά θέματα, έχει απόψεις -πολλές φορές-, με τις οποίες δεν μπορώ να συμφωνήσω. Το ίδιο συμβαίνει, με ορισμένες θέσεις, που εκφράζει το σημερινό ρεπορτάζ.

Παναγιώτατε, τα πράγματα έφτασαν μέχρις εδώ, εξαιτίας των προσωπικών παγκάκιστων επιλογών σας. 

Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να πάρετε συγκεκριμένες καθοριστικές αποφάσεις, για το καλό της Αρχιεπισκοπής, της Ομογένειας, αλλά και του Πατριαρχείου.

Αυτά που επιβάλλεται να γίνουν -και μάλιστα αμέσως- είναι τα ακόλουθα:

1.) Να σταματήσετε τον ανελέητο πόλεμο και τον στυγνό εκβιασμό σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

2.) Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος χαίρει άκρας υγείας και οι Ιεροί Κανόνες δεν σας επιτρέπουν να τον εξωθείτε και να τον εκβιάζετε να παραιτηθεί.

3.) Το οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και του Φαναρίου πρέπει να είναι διάφανα και εσείς προσωπικά να σταματήσετε τα οικολογικά συνέδρια και τα ατέλειωτα ταξιδάκια, για να προωθήσετε τον Οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση.

4.) Τα έξοδα του Πατριαρχείου θα μειωθούν δραστικά, αν δώσετε τέρμα στις ατέλειωτες Οικουμενιστικές ασχημίες, που επιδίδεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ 24/7/365, προς μείζονα κατασκανδαλισμό του ποιμνίου σας.

5.) Να μεταθέσετε -χωρίς χρονοτριβή- τον Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ στο Φανάρι, για να διδάσκει στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία -κατά τα λεγόμενά σας- φαίνεται ότι θα ανοίξει σύντομα. Στην δε Μητρόπολη Σικάγου να εκλέξετε κληρικό με φόβο Θεού και ιεραποστολικό ζήλο.

6.) Να βεβαιωθείτε ότι στο μέλλον δεν θα ξαναχειροτονηθεί διαβεβλημένος ή Οικουμενιστής ή νεωτεριστής κληρικός. Γι' αυτό είναι επιτακτικό να καλέσετε, από την Ελλάδα, παραδοσιακούς κληρικούς -με φόβο Θεού-, για να εμπνεύσουν -με την κατά Χριστόν διακονία και πολιτεία τους- το ποίμνιο της Εκκλησίας.

7.) Ευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να σας φωτίσει να ενεργήσετε κατά Θεόν, Παναγιώτατε.

No comments:

Post a Comment