Tuesday, May 22, 2018

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΣΙΚΑΓΟΥ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ


ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΣΙΚΑΓΟΥ κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του, σε Αυστραλιανό ομογενειακό κανάλι, δήλωσε ότι ο Ερντογάν -τη παρουσία του Τσαβούσογλου-, του υποσχέθηκε ότι, πριν τον Σεπτέμβριο, θα ανοίξει -επιτέλους- η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Βεβαίως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αν ο Ερντογάν αποφάσισε όντως να ανοίξει την Σχολή.

Ενδέχεται να δίνει αυτές τις υποσχέσεις, για να απαμβλύνει τις σε βάρος του εντυπώσεις, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ενδέχεται, επίσης, να υπόσχεται την επαναλειτουργία της Σχολής, μέσα στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα, που διεξάγεται τώρα στην Τουρκία.

Ενδέχεται, όμως, και να είναι ειλικρινής, επειδή αποσκοπεί σε διάφορα ανταλλάγματα ή επειδή δέχεται πολλές πιέσεις.

Αν τελικά επαναλειτουργήσει η Σχολή δίνεται ουρανόπεμπτη ευκαιρία στον Παναγιώτατο να επουλώσει την τεράστια πληγή που ο ίδιος άνοιξε στην Εκκλησία της Αμερικής.

Ως γνωστόν, με απίστευτες ραδιουργίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέβαλε τον Οικουμενιστή, Νεωτεριστή, Κολυμπαρίτη, Νεορθόδοξο, Νεονικολαίτη και ορισμένα άλλα Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη, ως Μητροπολίτη Σικάγου, παρά την σφοδρή αντίρρηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και άλλων αρχιερέων της Εκκλησίας της Αμερικής.

Ο Σεβασμιώτατος Σικάγου είναι μόλις 40 χρόνων. Επομένως, αν ο Θεός του δώσει τον μέσο όρο ζωής, σημαίνει ότι, για τα επόμενα 40 περίπου χρόνια, θα ποιμαίνει ως Μητροπολίτης την πολυπληθέστερη Μητρόπολη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο Παναγιώτατος γνωρίζει καλύτερα, από τον καθένα, τους πολλούς και σημαντικούς λόγους που καθιστούν τον Σεβασμιώτατο κ. Ναθαναήλ, εντελώς ακατάλληλο για να ποιμάνει την Μητρόπολη Σικάγου.

Με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης δίνεται στον Παναγιώτατο μια καταπληκτική ευκαιρία να επουλώσει την πληγή που άνοιξε στο σώμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ας αναθέσει καθήκοντα Καθηγητή της Σχολής στον Σεβ. Σικάγου και ας τον συμπεριλάβει στους αρχιερείς του Θρόνου που εγκαταβιώνουν στο Φανάρι. 

Όσο για την Μητρόπολη Σικάγου, ας ελπίσουμε ότι θα αποστείλει κληρικό με ορθόδοξο φρόνημα, ορθόδοξο ήθος και ορθόδοξο ιεραποστολικό ζήλο. 

No comments:

Post a Comment