Wednesday, May 30, 2018

ΠAIZEI ME THN ΦΩΤΙΑ ΤΟ “ΦΑΝΑΡΙ” ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΠAIZEI ME THN ΦΩΤΙΑ ΤΟ “ΦΑΝΑΡΙ” ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του ιστολογίου “Καλάμι”
=====

Τα χρήματα της Ομογένειας, μέσω Αρχιεπισκοπής-Μητροπόλεων (που είναι ΜΗ κερδοσκοπικές εταιρίες με 501c του IRS), κατατίθενται σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, βασικά σε ευρωπαϊκές πόλεις (εκτός Τουρκίας). Μήπως είναι καιρός να ζητήσουμε από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ασχοληθεί με την υπόθεση, επειδή παρατράβηξε η εξαπάτηση της Ομογένειας;

Συνηθισμένος να συνδιαλέγεται με υποτακτικούς-δουλοπρεπείς και εκβιαζόμενους ''ιεράρχες'', ο οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ζήτησε (30 Μαίου '18) την παραίτηση του αρχιεπίσκοπου Αμερικής.

Προς τιμήν του, ο Δημήτριος είπε ΟΧΙ.

Η απαίτηση της Ομογένειας τώρα, είναι η απομάκρυνση του ''άτυπου έγγαμου αρχιεπίσκοπου'', του διαπλεκόμενου-διεφθαρμένου ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), που λειτουργεί, ανεξέλεγκτα, ως ''εισπράκτορας'' του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και ''ανεβοκατεβάζει'' αρχιεπισκόπους. Aφού πρώτα λογοδοτήσει γιά σκάνδαλα και ενημερώσει την Ομογένεια, ΠΟΣΑ εκατομ. δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια, διοχετεύτηκαν -με ενέργειές του- σε τραπεζικούς λογαριασμούς -ειδικά εκτός Τουρκίας- του οικουμ. Πατριάρχη και λοιπών ''συνοδικών''.

Οπως είναι γνωστό, επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ''Φανάρι'' ως ''οικουμενικό Πατριαρχείο'', οι ''λογίες-χαράτσια'' από Μητροπόλεις, Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, κατατίθενται στον προσωπικό λογαριασμό του, ''Πατριάρχης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης'', στην Κων/πολη και, κατά προτίμηση, σε τράπεζα ευρωπαϊκής πόλης. Οι μεγάλες δωρεές Ομογενών σε χρήμα, κατατίθενται μόνο σε προσωπικό λογαριασμό του οικουμ. Πατριάρχη, σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης (5 εκατομ. ευρώ τον χρόνο, υπουργείο Εξωτερικών), κατέληγαν στο άγρια φιλοχρήματο οικουμ. Πατριαρχείο, σε ΜΕΤΡΗΤΑ ΜΟΝΟ, μέσω του γεν. Προξενείου της Ελλάδας, στην Κων/πολη.

Το οικουμ. Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης, ουδέποτε δίνουν οικονομικό απολογισμό. Και παραμένει άγνωστο, ΠΟΥ καταλήγουν τα χρήματα.

Σε ότι αφορά την Αμερική, αυτή την φορά, ο εκβιασμός Βαρθολομαίου δεν θα περάσει. Αρκετά υπόφερε η Ομογένεια από το ''τουρκικό 'Ιδρυμα'' στην Κων/πολη, που λειτουργεί ως ασύδοτος ''πράκτορας της Τουρκίας'' και νομίζει ότι είναι ''αφεντικό της Ομογένειας''.

Μην ξεχνάμε ότι οι Ομογενείς στην Αμερική έχτισαν εκκλησίες, σχολεία, κοινοτικά Κέντρα, Ιδρύματα και συντηρούν το Πατριαρχείο.

Η επιτακτική ανάγκη γιά αυτοκέφαλη Εκκλησία στις ΗΠΑ έχει ωριμάσει και είναι αποδεκτή από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνοαμερικανών, που έχουν αηδιάσει με τις ''δεσποτικές'' πράξεις του Βαρθολομαίου και τις ανεξέλεγκτες ''αλητείες'' του ''φάδερ 'Αλεξ''.

No comments:

Post a Comment