Tuesday, May 29, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 4 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 4 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΒΑΛΙΩΤΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τι συμπέρασμα εξάγεται, από τις γραπτές δηλώσεις των 4 Μητροπολιτών, που παραθέσαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση;

Ότι και οι 4 Μητροπολίτες εκτελούν διατεταγμενη εκστρατεία εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Ως γνωστόν τις άκαιρες, άστοχες και αθεολόγητες εισηγήσεις του κ. Βαλιώτη καταδίκασε και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Αντί, όμως, οι 4 Μητροπολίτες να κάνουν το ίδιο, σαφέστατα λένε: “Για ότι έγινε φταίει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος”.

Η ευσύνοπτη, αλλά τόσο περιεκτική Ανακοίνωση του Σεβ. Χαλκηδόνος, είναι ξεκάθαρη:
“1.) Η Θεολογική Σχολή της Βοστώνης (άρα ο Αρχιεπίσκοπος) δεν θα έπρεπε να τιμήσει τον κ. Βαλιώτη επειδή είναι αντιπατριαρχικός.
2.) Η ευθύνη του Αρχιεπισκόπου, όμως είναι ακόμη πιο μεγάλη, επειδή δεν διέκοψε την ομιλία του κ. Βαλιώτη.”

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Κατά την λαική φράση “έπεσε σύρμα”, από το Φανάρι και από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσωπικά και όχι απλά από τον π. Αλέξανδρο, όπως νομίζουν ορισμένοι, για να εκθέσουν και να στριμώξουν τον Αρχιεπίσκοπο.

Οι 4 Μητροπολίτες, που προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας ο κ. Βαλιώτης, ας ακούσουν την ομιλία του στην οποία, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αναφέρει ότι τιμήθηκε με τον τίτλο, επειδή πρόσφερε πολλά στο παρελθόν και επειδή ελπίζουν ότι θα κάνει το ίδιο και στο μέλλον.

Ως γνωστόν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, επειδή οι γενναιόδωροι χορηγοί της (Τζαχάρης κτλ.) έχουν αποβιώσει και δεν υπάρχει κάποιος για να καλύπτει τα ελλείμματα.

Ως εκ τούτου και η Σχολή και ο Αρχιεπίσκοπος ήταν φυσικό να ελπίζουν ότι ο κ. Βαλιώτης θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο που διαδραμάτιζε ο μ. Τζαχάρης.

Θα μου πείτε: Ναι! Αλλά δεν έπρεπε να τον ανακηρύξουν Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής, αφού γνώριζαν τα αντιπατριαρχικά του φρονήματα!

Απαντώ: Για δεκαετίες τώρα ο κ. Βαλιώτης ήταν πλούσιος χορηγός της Σχολής και άλλων θεσμών της Εκκλησίας και της Ομογένειας. Δεν ήξεραν όλοι τα αντιπατριαρχικά του φρονήματα; Να ροκανίζουν τα δολλάριά του ήξεραν! Ο Επίτιμος Διδακτορικός τίτλος τους ενόχλησε;

Αν ο κ. Βαλιώτης έκανε ή προτίθετο να κάνει μια γενναιόδωρη προσφορά στην Μητρόπολή των 4 Μητροπολιτών ή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα την αποδέχοντο; Άραγε θα την απέρριπταν, επειδή είναι αντιπατριαρχικός ή θα ροκάνιζαν ευγνωμόνως τα Βαλιώτικα δολλάρια και δεν θα έβγαζαν άχνα;

Γιατί, λοιπόν, ξεσηκώθηκε αυτός ο θόρυβος;

Η απάντηση προφανής και για τους εκ γενετής τυφλούς! 

Η άκαιρη, άστοχη και αθεολόγητη ομιλία του κ. Βαλιώτη έδωσε στον Πατριάρχη και στους ανθρώπους του στην Αμερική την ουρανόπεμπτη ευκαιρία να προωθήσουν τους στόχους τους, που δεν είναι άλλοι από: 
1.) Την αντικανονική εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, 
2.) Την διαδοχή του από Οικουμενιστή ιεράρχη, υποχείριο του Πατριάρχη, που θα είναι λομπίστας των συμφερόντων του Πατριαρχείου στην Ουάσινκτων και εισπράκτορας εκατομμυρίων δολλαρίων για τις τεράστιες οικονομικές ανάγκες του Φαναρίου.

No comments:

Post a Comment